Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 3 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 3 2015

  1. Union Cabinet gives nod to establish 6 new IITs. Which of the following Indian state is not included in the establishment of IIT ?
    A.Chhattisgarh
    B.Maharashtra
    C.Karnataka
    D.Andhra Pradesh
    Answer – B.Maharashtra

  2. India has signed Memorandum of Understanding with which country in the field of water resources management and development cooperation ?
    A.Italy
    B.Iraq
    C.Iran
    D.Israel
    Answer – D.Israel

  3. British Royal Society has appointed which of the following as its President ?
    A.Dale Bisnauth
    B.Deepak Obhrai
    C.Venkatraman Ramakrishnan
    D.Lekh Ram Vayeshnoi
    Answer – C.Venkatraman Ramakrishnan

  4. Union Cabinet has given nod for introduction of a Bill to establish a Regional Centre for Biotechnology in which Indian city ?
    A.Bengaluru
    B.Hyderabad
    C.Lucknow
    D.Faridabad
    Answer – D.Faridabad

  5. Union Cabinet approves Double Taxation Avoidance Convention (DTAC) with which country to facilitate tax-related exchange of information ?
    A.China
    B.Japan
    C.Bahrain
    D.Germany
    Answer – B.Japan

  6. Which Indian state has launched National Food Security Act, 2013 with an aim to benefit more than one third of the state’s population ?
    A.Kerala
    B.Sikkim
    C.Goa
    D.Assam
    Answer – C.Goa

  7. Which bank launches country’s first ‘display variant’ debit card ?
    A.ICICI Bank
    B.Yes Bank
    C.Axis Bank
    D.HDFC BanK
    Answer – C.Axis Bank

  8. To magnify bilateral cooperation in the field of Solar Energy, India has signed MoU with which of the following country ?
    A.Maldives
    B.Iran
    C.Bahrain
    D.Germany
    Answer – D.Germany

  9. Who has been elected as the Bihar assembly Speaker ?
    A.Dinesh Oraon
    B.Sitasharan Sharma
    C.Mata Prasad Pandey
    D.Vijay Kumar Chaudhary
    Answer – D.Vijay Kumar Chaudhary

  10. Recently India has signed MoU with which country on visa facilitation for Diplomatic, Official/Service and Ordinary passport holders ?
    A.Italy
    B.Iraq
    C.Iran
    D.Israel
    Answer – C.Iran

  11. Who has won the gold medal in World Bodybuilding and Physique Championships ?
    A.Anwar Al-Balushi
    B.Thakur Anoop Singh
    C.Antonio Herrera
    D.Jaranyua Doungkum
    Answer – B.Thakur Anoop Singh

  12. India has signed an agreement with which country in the field of sports and youth affairs ?
    A.Bahrain
    B.Maldives
    C.Germany
    D.Iran
    Answer – B.Maldives

  13. Co-Founder of Chettinad Group and Member of Parliament MAM Ramaswamy has recently passed away. He represented Rajya Sabha from which State ?
    A.Andhra Pradesh
    B.Kerala
    C.Tamil Nadu
    D.Karnataka
    Answer – D.Karnataka

  14. International Day of Persons with Disabilities observes on which date ?
    A.December 5
    B.December 1
    C.November 30
    D.December 3
    Answer – D.December 3

  15. To provide cooperation to tackle international terrorism and organised crime, India has signed pact with which country ?
    A.Maldives
    B.Iran
    C.Bahrain
    D.Germany
    Answer – C.Bahrain