Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 28 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs December 28 2015

  1. Microsoft India signed a Memorandum of Understanding with which Indian State, as a part of which former will provide technical knowledge to state ?
    A.Arunachal Pradesh
    B.Himachal Pradesh
    C.Madhya pradesh
    D.Andhra Pradesh
    Answer – D.Andhra Pradesh

  2. Which State Election Commission (SEC) has been the first in the country to allow online voting facility for voters of municipal corporation areas of the state ?
    A.Uttarakhand
    B.Karnataka
    C.Gujarat
    D.Rajasthan
    Answer – C.Gujarat

  3. Which of the following has become the first woman to be the COO of a Big Four accounting firm in India ?
    A.Sangita Singh
    B.Satyavati Berera
    C.Bharati Jacob
    D.Shalini Pillay
    Answer – B.Satyavati Berera

  4. Recently China passed a bill ending one-child policy. The infamous one-child rule wa enforced in which year ?
    A.1973
    B.1971
    C.1978
    D.1981
    Answer – B.1971

  5. Which state has topped the in terms of general insurance premium collection and penetration ?
    A.Gujarat
    B.Karnataka
    C.Tamil Nadu
    D.Maharashtra
    Answer – D.Maharashtra

  6. Which bank has been recently tied up with railway’s e-ticketing platform IRCTC to sell rail tickets through its website ?
    A.Yes Bank
    B.DCB Bank
    C.ICICI Bank
    D.Axis Bank
    Answer – C.ICICI Bank

  7. After Snapdeal which e-commerce company has started to sell cars and motorcycles online ?
    A.Amazon
    B.Flipkart
    C.Myntra
    D.ShopClues
    Answer – B.Flipkart

  8. Sandhar Technologies has got market regulator SEBI’s approval to raise IPO of how much worth ?
    A.Rs. 315 cr
    B.Rs. 323 cr
    C.Rs. 300 cr
    D.Rs. 500 cr
    Answer – C.Rs. 300 cr

  9. Best player of Globe Soccer Awards 2015 has been conferred on which player ?
    A.Cristiano Ronaldo
    B.Frank Lampard
    C.Andrea Pirlo
    D.Lionel Messi
    Answer – D.Lionel Messi

  10. Export Quality Excellence award has been conferred upon which of the following ?
    A.Cranberry
    B.Joven Electric
    C.CRI Pumps
    D.Power Root
    Answer – C.CRI Pumps

  11. Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ) has appointed which of the following as its chief executive officer ?
    A.Sandeep Mehta
    B.Unmesh Abhyankar
    C.G J Rao
    D.Karan Adani
    Answer – D.Karan Adani

  12. Which of the following has been appointed as the Chief Executive for sports business ?
    A.Shantanu Narayen
    B.Sundar Raman
    C.RP-Sanjiv Goenka
    D.Priya Narasimhan
    Answer – C.RP-Sanjiv Goenka

  13. Premier Badminton League (PBL) has appointed which of the following as its Brand Ambassador ?
    A.John Abraham
    B.Ranbir Kapoor
    C.Varun Dhawan
    D.Akshay Kumar
    Answer – D.Akshay Kumar

  14. Which of the following has won the inaugural Pro Wrestling League (PWL) title ?
    A.Bengluru Yodhas
    B.Haryana Hammers
    C.Uttar Pradesh Warriors
    D.Mumbai Garuda
    Answer – D.Mumbai Garuda

  15. Haskell Wexler, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Politician
    B.Author
    C.Musician
    D.Cinematographer
    Answer – D.Cinematographer