Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 27 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs December 27 2015

  1. Small Industries Development Bank of India (SIDBI) has cleared how much worth from Fund-of-Funds to Support venture capital funds in India ?
    A.$114 million
    B.$104 million
    C.$124 million
    D.$140 million
    Answer – D.$140 million

  2. The anti-jamming capability of Astra missile was successfully validated in recent trials. What is the launch mode of Astra missile ?
    A.Sea-to-Sea Missile
    B.Air-to-Air Missile
    C.Air-to-Surface Missile
    D.Surface-to-Air Missile
    Answer – B.Air-to-Air Missile

  3. Recently which country has adopted its first “Counter-Terrorism Law” & “Law against Domestic Violence” which will go into effect in March 2016 ?
    A.Spain
    B.Turkey
    C.Japan
    D.China
    Answer – D.China

  4. As per UK think tank Centre for Economics Business and Research (CEBR), which country will be the best performing country by 2030 ?
    A.US
    B.Brazil
    C.UK
    D.India
    Answer – C.UK

  5. Which of the following has been emerged as the winner of the Indian Crossword League (IXL) 2015 ?
    A.Mohsin Ahmed
    B.Vinoo Sanjay
    C.Ramki Krishnan
    D.Narayan Mandyam
    Answer – C.Ramki Krishnan

  6. In a bid to encourage people to meditate and maintain a healthy lifestyle which country is going to host multi-event yoga initiative ?
    A.Iran
    B.Dubai
    C.Turkey
    D.Egypt
    Answer – B.Dubai

  7. FCI has raised Rs 30,000 crore as a short-term loan from a consortiums of how many banks to meet working capital requirements ?
    A.12
    B.27
    C.15
    D.20
    Answer – C.15

  8. Which bank has launched a new platform YAP for wallet services in partnership with M2P, a digital payment solutions company ?
    A.SBI
    B.HDFC
    C.DCB
    D.Axis
    Answer – C.DCB

  9. Which aircraft carrier won the coveted Cock Trophy during the Western Fleet Whaler Pulling Regatta ?
    A.INS Vishal
    B.INS Vikrant
    C.INS Vikramaditya
    D.INS Viraat
    Answer – D.INS Viraat

  10. Archaeologists have unearthed how many number of gold coins and plates in total from a 2,000-year-old Han dynasty tomb in east China ?
    A.325
    B.378
    C.340
    D.368
    Answer – B.378

  11. Which Indian state is going to host the 2019 National Games ?
    A.New Delhi
    B.West Bengal
    C.Maharashtra
    D.Andhra Pradesh
    Answer – D.Andhra Pradesh

  12. International Cricket Council (ICC) has suspended which Pakistani cricketer for failing a dope test ?
    A.Zulfiqar Babar
    B.Saeed Ajmal
    C.Yasir Shah
    D.Ahmed Shehzad
    Answer – C.Yasir Shah

  13. Which of the following Popular science-fiction writer has recently passed away who has penned the script for the first Star Trek episode ?
    A.Gregory Benford
    B.Joao Barreiros
    C.William Barton
    D.George Clayton Johnson
    Answer – D.George Clayton Johnson

  14. Which of the following first published the crossword puzzle ?
    A.Frank Longo
    B.Manny Nosowsky
    C.Roger Squires
    D.Arthur Wynne
    Answer – D.Arthur Wynne

  15. Small Industries Development Bank of India (SIDBI) headquarters located in which Indian city ?
    A.Bengaluru
    B.Lucknow
    C.Mumbai
    D.Pune
    Answer – B.Lucknow