Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 26 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 26 2015

  1. The newly-built Afghan parliament building in Kabul has been constructed by India with how much worth ?
    A.USD 85 million
    B.USD 70 million
    C.USD 45 million
    D.USD 90 million
    Answer – D.USD 90 million

  2. Union Government has added how many drugs including that of HIV/AIDS, Cancer and Hepatitis C to the National List of Essential Medicines (NLEM) ?
    A.175
    B.250
    C.106
    D.376
    Answer – C.106

  3. Which of the following IT major has launched first of its kind “Tap N Pay” contactless digital payment wallet “MoboMoney” ?
    A.TCS
    B.Accenture
    C.Tech Mahindra
    D.Infosys
    Answer – C.Tech Mahindra

  4. Recently, which Indian state has launched National Food Security Act (NFSA) to address the hunger of people ?
    A.Manipur
    B.Bihar
    C.Kerala
    D.Assam
    Answer – D.Assam

  5. Seychelles government allows India to build Naval Base on its Assumption Island. What is the capital of Seychelles ?
    A.Niamey
    B.Chisinau
    C.Victoria
    D.Antananarivo
    Answer – C.Victoria

  6. Till the first week of December 2015, how many bank accounts have been opened under PM’s Jan Dhan Yojana ?
    A.18.99 crore
    B.19.52 crore
    C.20.68 crore
    D.17.36 crore
    Answer – B.19.52 crore

  7. Which e-commerce giant will invest in Chinese online food delivery service Ele.me ?
    A.Snapdeal
    B.Amazon
    C.Flipkart
    D.Alibaba
    Answer – D.Alibaba

  8. Which Indian state has topped the list of National e-Transaction Count maintained by the Electronic Transaction Aggregation and Analysis Layer (Etaal) ?
    A.Telangana
    B.Andhra Pradesh
    C.Kerala
    D.Gujarat
    Answer – B.Andhra Pradesh

  9. Amway India has appointed which of the following as Nutrilite brand ambassador ?
    A.Saif Ali Khan
    B.Varun Dhawan
    C.Irfan Khan
    D.Farhan Akhtar
    Answer – D.Farhan Akhtar

  10. United World Wrestling (UWW) has selected which of the following for officiating in the Rio Olympics 2016 ?
    A.Pranjal Banerjee
    B.Richard Clark
    C.Ashok Kumar
    D.Ben Toner
    Answer – C.Ashok Kumar

  11. Which Hollywood Actor has been named as the Hollywood’s most overpaid actor in 2015 by Forbes ?
    A.Denzel Washington
    B.Liam Neeson
    C.Johnny Depp
    D.Brad Pitt
    Answer – C.Johnny Depp

  12. Lion Species, “Panthera leo melanochaita” which has been declared as threatened by US, found in which areas ?
    A.Southern Africa & India
    B.India & Western Africa
    C.Central & Southern Africa
    D.Eastern & Southern Africa
    Answer – D.Eastern & Southern Africa

  13. India is supplying how many Russian-made Mi-35 helicopters to Afghanistan’s air force ?
    A.4
    B.3
    C.5
    D.6
    Answer – B.3

  14. International Cricket Council (ICC) has suspended which Sri Lankan cricketer due to failing in anti-doping test ?
    A.Dinesh Chandimal
    B.Kusal Perera
    C.Lasith Malinga
    D.Lahiru Gamage
    Answer – B.Kusal Perera

  15. Sadhana, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Politician
    B.Musician
    C.Actress
    D.Writer
    Answer – C.Actress