Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 25 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs December 25 2015

  1. By the end of second quarter that ended September, India’s current account deficit (CAD) have been narrowed to how much % of GDP ?
    A.2%
    B.1.8%
    C.2.3%
    D.1.6%
    Answer – D.1.6%

  2. Which Indian State has become the top performer for its exemplary work in the field of information technology during the “Digital India Week 2015” ?
    A.Karnataka
    B.West Bengal
    C.Jharkhand
    D.Chattisgarh
    Answer – D.Chattisgarh

  3. China-backed Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) headquarters are situated at which place ?
    A.Shenzhen
    B.Guangzhou
    C.Beijing
    D.Shanghai
    Answer – C.Beijing

  4. Which pharmaceutical company aunched generic version of hepatitis-C drug Harvoni in India ?
    A.Pfizer
    B.Ipca
    C.Biocon
    D.Aurobindo
    Answer – C.Biocon

  5. Which pharmaceutical company has received the approval of the U.S. Food and Drug Administration(USFDA) for acid reflux drug ?
    A.Lupin
    B.Aurobindo
    C.Biocon
    D.Pfizer
    Answer – B.Aurobindo

  6. Govt has appointed which of the following as the India’s next High Commissioner to Pakistan ?
    A.Meera Shankar
    B.T C A Raghavan
    C.Gautam Bambawale
    D.Arun Kumar Singh
    Answer – C.Gautam Bambawale

  7. Col. C.K. Nayudu Lifetime Achievement award for 2015 has been conferred upon which of the following ?
    A.Ravi Shastri
    B.Sunil Gavaskar
    C.Syed Kirmani
    D.Kapil Dev
    Answer – C.Syed Kirmani

  8. Justice V S Malimath, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Chhattisgarh High Court
    B.Meghalaya High Court
    C.Karnataka and Kerala HC
    D.Uttarakhand High Court
    Answer – C.Karnataka and Kerala HC

  9. Travel services provider Thomas Cook India has designated which of the following as it Chairman and Managing Director ?
    A.Kishori Udeshi
    B.Madhavan Menon
    C.Harsha Raghavan
    D.Chandran Ratnaswami
    Answer – B.Madhavan Menon

  10. Which Company has topped the list of Fortune 500 Indian companies 2015 ?
    A.TCS
    B.IOC
    C.RIL
    D.BPCL
    Answer – B.IOC

  11. Which startup company has become the first Indian firm to develop artificial living tissue, which performs the function of a human liver  ?
    A.Lybrate
    B.Portea
    C.Practo
    D.Pandorum
    Answer – D.Pandorum

  12. National Good Governance Day observes on which date ?
    A.December 24
    B.December 25
    C.December 23
    D.December 20
    Answer – B.December 25

  13. Which of the following Indian scientist in the United States has developed a new MRI-based technique to predict survival of patients with aggressive brain tumours ?
    A.Anirvan Ghosh
    B.Rajeev Motwani
    C.Pranav Mistry
    D.Pallavi Tiwari
    Answer – D.Pallavi Tiwari

  14. Suprabhat Chakrabarty, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Writer
    B.Cyclist
    C.Musician
    D.Politician
    Answer – B.Cyclist

  15. General Assembly has approved a buget of how much worth for the United Nations’ regular operations during 2016 and 2017 ?
    A.$4.4 billion
    B.$6.4 billion
    C.$8.4 billion
    D.$5.4 billion
    Answer – D.$5.4 billion