Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 24 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 24 2015

  1. Union environment ministry has revised norms of emission standards for which type of thermal power plants in the country to cope with pollution ?
    A.Solar
    B.Geothermal
    C.Nuclear
    D.Coal
    Answer – D.Coal

  2. Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) gave its approval for investment of how much worth by ONGC in the equity share capital of ONGC Videsh ?
    A.Rs, 8000 cr
    B.Rs 15,000 cr
    C.Rs 6,000 cr
    D.Rs.5,000 cr
    Answer – D.Rs.5,000 cr

  3. In a bid to control pollution, Bihar Government has banned 15-year-old diesel vehicles in which of its city ?
    A.Darbhanga
    B.Patna
    C.Aurangabad
    D.Muzaffarpur
    Answer – B.Patna

  4. Recently RBI has extended the deadline for exchanging pre-2005 currency notes of various denominations to which date ?
    A.April 30
    B.July 30
    C.March 30
    D.June 30
    Answer – D.June 30

  5. Recently Govt has adopted the strategy of developing integrated industrial/economic corridors in partnership with State Governments. Which industrial/economic corridors is not included in the following ?
    A.VCIC
    B.CBIC
    C.NICDA
    D.DMIC
    Answer – C.NICDA

  6. Which Indian – American professor has been selected for 2015 National Medal of Science of the United States ?
    A.Dipak C. Jain
    B.Rakesh K. Jain
    C.Kartik Chandran
    D.Subra Suresh
    Answer – B.Rakesh K. Jain

  7. India’s 4th Cable Stay Bridge has been inaugurated in which Indian city by Defence Minister Manohar Parrikar ?
    A.Mumbai
    B.Allahabad
    C.Kolkata
    D.Jammu and Kashmir
    Answer – D.Jammu and Kashmir

  8. China has started construction of its third largest hydropower station on the upper reaches of which river ?
    A.Tumen River
    B.Yangtze River
    C.Xiang River
    D.Irtysg River
    Answer – B.Yangtze River

  9. World Tsunami Awareness Day observes on which date ?
    A.November 5
    B.November 24
    C.November 8
    D.December 24
    Answer – A.November 5

  10. Which Indian-American has been named the first Poet Laureate by the U.S. State of Ohio for showcasing a variety of styles in his poetry ?
    A.Vijay Roy
    B.Tishani Doshi
    C.Amit Majmudar
    D.Subodh Sarkar
    Answer – C.Amit Majmudar

  11. Mukesh Ambani owned Reliance Jio has appointed which of the following to be its brand ambassador ?
    A.Aamir Khan
    B.Irfan Khan
    C.Salman Khan
    D.Shah Rukh Khan
    Answer – D.Shah Rukh Khan

  12. Union Government has launched two mobile apps for ‘Crop Insurance’ and ‘AgriMarket’ for farmers. Who is the Union Agriculture and Farmers Welfare Minister ?
    A.Ram Vilas Paswan
    B.Ravi Shankar Prasad
    C.Rajnath Singh
    D.Radha Mohan Singh
    Answer – D.Radha Mohan Singh

  13. Recently Idea has launched its 4G services in 5 States. Which State is not included by Idea ?
    A.Tamil Nadu
    B.Karnataka
    C.Puducherry
    D.Telengana
    Answer – C.Puducherry

  14. Chilukoti Kashi Viswanath, who has been recently passed away was releated to which of the following fields ?
    A.Musician
    B.Businessman
    C.Dialog Writer
    D.Politician
    Answer – C.Dialog Writer

  15. Who has been conferred with Women’s World Champion title of International Tennis Federation (ITF) 2015 World Champions ?
    A.Dalma Galfi
    B.Serena Williams
    C.Martina Hingis
    D.Sania Mirza
    Answer – B.Serena Williams