Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 22 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 22 2015

  1. 2015 All India Football Federation (AIFF)’s Footballer of the Year Award has been conferred on which of the following ?
    A.Pritam Kotal
    B.Pyari Xaxa
    C.Bala Devi
    D.Eugenson Lyngdoh
    Answer – C.Bala Devi

  2. The Road Transport and Highways Ministry is in touch with 3 States has launched first prototype electric bus for MPs. Which of the follwoing is not included in 3 states ?
    A.Delhi
    B.Uttar Pradesh
    C.Maharashtra
    D.Karnataka
    Answer – B.Uttar Pradesh

  3. Gaztransport et Technigaz (GTT) has awarded license to which Indian Shipyard to build LNG-transporting ships for any client world-wide ?
    A.Pipavav Shipyard
    B.ABG Shipyard
    C.Hindustan Shipyard
    D.Cochin Shipyard
    Answer – D.Cochin Shipyard

  4. As per Centre for International Development (CID) at Harvard University, what will be the India’s growth rate projection ?
    A.6.8%
    B.7.5%
    C.7%
    D.7.3%
    Answer – C.7%

  5. Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) has set up how many new panels for expediting work relating to strengthen the food regulatory mechanism in the country ?
    A.7
    B.9
    C.6
    D.15
    Answer – B.9

  6. 2015 All India Football Federation (AIFF)’s Player of the Year Award has been conferred on which of the following ?
    A.Pritam Kotal
    B.Pyari Xaxa
    C.Bala Devi
    D.Eugenson Lyngdoh
    Answer – D.Eugenson Lyngdoh

  7. Which state Govt has launched Anwesha scheme to provide education to Scheduled castes and scheduled tribes children free of cost ?
    A.Jharkhand
    B.Odisha
    C.Kerala
    D.Bihar
    Answer – B.Odisha

  8. International Premier Tennis League 2015 title has been clinched by which team ?
    A.UAE Royals
    B.Japan Warriors
    C.Singapore Slammers
    D.Indian Aces
    Answer – C.Singapore Slammers

  9. Which areospace company has successfully launched and landed Falcon 9 rocket ?
    A.TIMCO
    B.Skytech
    C.LIDAX
    D.SpaceX
    Answer – D.SpaceX

  10. Which party has won the general election of Spain with 123 seats in the lower house of the 350-member Parliament and securing 28.7% vote share ?
    A.Anti-austerity Podemos Party
    B.Socialists
    C.People’s Party
    D.Liberal Ciudadanos Party
    Answer – C.People’s Party

  11. As per National Waterways Bill, 2015, how many additional inland waterways will be added to the list of national waterways ?
    A.108
    B.115
    C.111
    D.106
    Answer – D.106

  12. As per Yahoo’s list of 2015 ‘Year in Review’ (YIR), which of the following has been named as the “Personality of the Year” in India ?
    A.Pig
    B.Fish
    C.Cow
    D.Hen
    Answer – C.Cow

  13. December 22 has been declared as the National Mathematics Day on the birth anniversary of which of the following mathematicians ?
    A.S. S. Shrikhande
    B.Srinivasa Ramanujan
    C.P. K. Srinivasan
    D.Srinivasa Varadhan
    Answer – B.Srinivasa Ramanujan

  14. Which of the following has been named as the fellow in the US National Academy of Inventors for his work in inventing path-breaking healthcare technologies ?
    A.Swarna Jayanti
    B.JR Bellare
    C.Mauli Agrawal
    D.Ashok Mishra
    Answer – C.Mauli Agrawal

  15. Who has won Women’s Singles in International Premier Tennis League 2015 ?
    A.Karolina Pliskova
    B.Svetlana Kuznetsova
    C.Sania Mirza
    D.Belinda Bencic
    Answer – D.Belinda Bencic