Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 21 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 21 2015

  1. Which of the following has been crowned with 2015 BBC Sports Personality of the Year (SPOTY) ?
    A.Lewis Hamilton
    B.Jessica Ennis-Hill
    C.Kevin Sinfield
    D.Andy Murray
    Answer – D.Andy Murray

  2. As a apart of PM Awas Yojana (Urban), which state has become the first state in the country to take up Public-Private Partnership Projects for redevelopment of slums in urban areas ?
    A.Odisha
    B.Telangana
    C.Gujarat
    D.Mizoram
    Answer – C.Gujarat

  3. Which Indian company has been listed among Top 50 league of the world’s biggest companies in terms of R&D investments ?
    A.Lupin
    B.Tata Motors
    C.Infosys
    D.Sun Pharma
    Answer – B.Tata Motors

  4. Rajya Sabha unanimously passed the SC and ST (Prevention of Atrocities) Amendment Bill, 2015. It will amend which act ?
    A.SC & ST (Prevention of Atrocities) Act, 2002
    B.SC & ST (Prevention of Atrocities) Act, 1995
    C.SC & ST (Prevention of Atrocities) Act, 1989
    D.SC & ST (Prevention of Atrocities) Act, 2013
    Answer – C.SC & ST (Prevention of Atrocities) Act, 1989

  5. As per the 6th All India Survey on Higher Education (AISHE) what is the Gross Enrolment Ratio (GER) in 2014-2015 ?
    A.20.8%
    B.23.6%
    C.30%
    D.19.4%
    Answer – B.23.6%

  6. Food and Agriculture Organization (FAO) has been nominated to facilitate the implementation of 2016 International Year of Pulses. FAO headquarters is situated at which place ?
    A.London
    B.Vienna
    C.Geneva
    D.Rome
    Answer – D.Rome

  7. Which of the following has been crowned with the title of Miss Universe 2015 ?
    A.Whitney Shikongo
    B.Ariadna Gutierrez
    C.Pia Alonzo Wurtzbach
    D.Mireia Lalaguna Royo
    Answer – C.Pia Alonzo Wurtzbach

  8. Which of the following Royal Calcutta Turf Club (RCTC) jockey has died due to falling from a horse ?
    A.C S Jodha
    B.D K Ashish
    C.B Nikhil
    D.MD Islam
    Answer – B.D K Ashish

  9. Which cricketer has topped the the ICC Player Rankings for Test Batsmen ?
    A.AB de Villiers
    B.Steve Smith
    C.Cheteshwar Pujara
    D.Kane Williamson
    Answer – D.Kane Williamson

  10. WTO’s 10th Ministerial Conference was held in which country ?
    A.Japan
    B.Kenya
    C.China
    D.Turkey
    Answer – B.Kenya

  11. Who has been conferred with the title of first ever Miss Iraq beauty pageant in 40 years ?
    A.Shameram Apram
    B.Klodia Khalaf
    C.Shaymaa Abdelrahman
    D.Marwa Naji
    Answer – C.Shaymaa Abdelrahman

  12. Department of Empowerment of Persons with Disabilities launched “Eyeway National Helpdesk” with the support of pther organisations. Which of the following is not included as the part of “ENH” ?
    A.Tech Mahindra Foundation
    B.Essel Foundation
    C.Hans Foundation
    D.Bharti Foundation
    Answer – D.Bharti Foundation

  13. According to the mid-term economic review, what is the India’s GDP growth for the current financial year ?
    A.7.2-8%
    B.6.5-7%
    C.8.1-8.5%
    D.7-7.5%
    Answer – D.7-7.5%

  14. National Consumer Day observes on which date ?
    A.Decemeber 18
    B.Decemeber 20
    C.Decemeber 19
    D.Decemeber 24
    Answer – D.Decemeber 24

  15. Which of the following has grabbed the title of Under-19 Singapore Squash Open ?
    A.Yusuke Ogata
    B.Vivek Palaniappan
    C.Abhay Singh
    D.Alwin Chai
    Answer – C.Abhay Singh