Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 20 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 20 2015

  1. Recently, which state has become the twelfth State to join centre’s UDAY (Ujwal DISCOM Assurance Yojana) scheme for reforming debt-laden state electricity distribution companies ?
    A.Assam
    B.Rajasthan
    C.Bihar
    D.Uttar Pradesh
    Answer – D.Uttar Pradesh

  2. Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) has started using which identity proof for online registeration under the National Pension System (NPS) scheme ?
    A.Aadhar Card
    B.Pan Card
    C.Driving License
    D.Passport
    Answer – B.Pan Card

  3. The 50th edition of the All-India conference of Directors General of Police (AICDGPs) was held in which of the following region of Gujarat ?
    A.Dungri
    B.Dolatpar
    C.Dhordo
    D.Degam
    Answer – C.Dhordo

  4. Government has appointed which of the following as the next Ambassador of India to the Republic of Indonesia ?
    A.Sanjiv Kohli
    B.Bhagwant Singh Bishnoi
    C.Nengcha Lhouvum Mukhopadhaya
    D.Sushil Kumar Singhal4
    Answer – C.Nengcha Lhouvum Mukhopadhaya

  5. To provide energy security, Union Cabinet has consented a policy framework for development of UCG. What UCG stands for ?
    A.Underneath Coal Gasification
    B.Underground Carbon Gasification
    C.Underneath Carbon Gasification
    D.Underground Coal Gasification
    Answer – D.Underground Coal Gasification

  6. Union Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal announced the establishment of how many mega food parks for Rs 2,000 crore ?
    A.38
    B.42
    C.36
    D.24
    Answer – B.42

  7. Which of the following has been crowned with the title of Miss World 2015 ?
    A.Maria Harfanti
    B.Mireia Lalaguna Royo
    C.Pia Alonzo Wurtzbach
    D.Sofia Nikitchuk
    Answer – B.Mireia Lalaguna Royo

  8. Which team has won the FIFA Club World Cup Japan 2015 at International Stadium Yokohama in Japan ?
    A.Sanfrecce
    B.TP Mazembe
    C.Barcelona
    D.River Plate
    Answer – C.Barcelona

  9. Government has appointed which of the following as the next Ambassador of India to the Democratic Republic of Sao Tome & Principe ?
    A.Sanjiv Kohli
    B.Bhagwant Singh Bishnoi
    C.Nengcha Lhouvum Mukhopadhaya
    D.Sushil Kumar Singhal
    Answer – D.Sushil Kumar Singhal

  10. According to the latest measurements, which of the following is the largest salamander on the planet ?
    A.Imitator
    B.Shasta
    C.Karlo
    D.Idaho
    Answer – C.Karlo

  11. Which team has won the 2015 Indian Super League (ISL) Football tournament at Jawaharlal Nehru Stadium in Goa ?
    A.Pune City
    B.Kerala Blasters
    C.Delhi Dynamos
    D.Chennaiyin
    Answer – D.Chennaiyin

  12. West Bengal has approved the proposal for introducing five new districts in the state. After the formation of these five districts, what will be total number of districts in WB ?
    A.29
    B.30
    C.25
    D.27
    Answer – C.25

  13. Kurt Masur, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Politician
    B.Conductor
    C.Novelist
    D.Director
    Answer – B.Conductor

  14. Scientists of the Zoological Survey of India (ZSI) have discovered a new marine species of eel in which Indian state ?
    A.Andhra Pradesh
    B.Maharashtra
    C.West Bengal
    D.Uttarakhand
    Answer – C.West Bengal

  15. International Human Solidarity Day observes on which date ?
    A.December 19
    B.December 17
    C.December 18
    D.December 20
    Answer – D.December 20