Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 19 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 19 2015

  1. Narendra Modi handed over the certificate, acknowledging Indian barrister and nationalist leader Shyamji Krishna Verma to which of the following ?
    A.Kalyan Singh
    B.O P Kohli
    C.Anandiben Patel
    D.Vasundhara Raje
    Answer – C.Anandiben Patel

  2. Recently which state government has approved a complete ban on the distribution, manufacture and sales of polythene carry bags in the state ?
    A.Uttarakhand
    B.Madhya Pradesh
    C.Uttar Pradesh
    D.Andhra Pradesh
    Answer – C.Uttar Pradesh

  3. Book: “In the Palace of The Khans” has been written by which of the following author ?
    A.Jane Austen
    B.Peter Dickinson
    C.Zadie Smith
    D.Julian Barnes
    Answer – B.Peter Dickinson

  4. Government has appointed which of the following as next High Commissioner of lndia to New Zealand ?
    A.Nengcha Lhouvum
    B.Sanjiv Kohli
    C.Bhagwant Singh Bishnoi
    D.Sushil Kumar Singhal
    Answer – B.Sanjiv Kohli

  5. RBI launches quarterly ‘Inflation Expectations Survey of Households’ for December 2015 by capturing subjective assessments of 6 cities. Which city was not included in the survey ?
    A.Mumbai
    B.Jaipur
    C.Kolkata
    D.Bengaluru
    Answer – B.Jaipur

  6. All-India conference of Directors General of Police (AICDGP) has been hosted by which state ?
    A.West Bengal
    B.New Delhi
    C.Rajasthan
    D.Gujarat
    Answer – D.Gujarat

  7. Which state government has approved the proposal for introducing five new districts ?
    A.New Delhi
    B.West Bengal
    C.Rajasthan
    D.Gujarat
    Answer – B.West Bengal

  8. Single Window Clearance Bill, 2015 has been passed by which Indian state ?
    A.West Bengal
    B.Uttarakhand
    C.Gujarat
    D.Jharkhand
    Answer – D.Jharkhand

  9. APJ Abdul Kalam fellowship worth $156000 has been announced by which university Indian students those who wish to pursue PhD in specified fields of science and engineering at its institution ?
    A.University of West Florida
    B.University of North Florida
    C.University of Central Florida
    D.University of South Florida
    Answer – D.University of South Florida

  10. Apple Inc. has appointed which of the following as its Chief Operating Officer (COO) ?
    A.Delano Lewis
    B.Andrea Jung
    C.Mickey Drexler
    D.Jeff Williams
    Answer – D.Jeff Williams

  11. Government has appointed which of the following as the India’s next Ambassador to Thailand ?
    A.Nengcha Lhouvum
    B.Sanjiv Kohli
    C.Bhagwant Singh Bishnoi
    D.Sushil Kumar Singhal
    Answer – C.Bhagwant Singh Bishnoi

  12. Union Defence Minister Manohar Parrikar has cleared the purchase of defence equipment, including the crucial six regiments of Pinaka rocket system for how much worth ?
    A.Rs. 10,000 cr
    B.Rs. 25,500 cr
    C.Rs. 40,000 cr
    D.Rs. 25,000 cr
    Answer – B.Rs. 25,500 cr

  13. Chatla Sriramulu, who has been recently passed was related to which of the following field ?
    A.Director
    B.Politician
    C.Actor
    D.Musician
    Answer – C.Actor

  14. Which of the following has been named as the brand ambassador of Rajkot half marathon ?
    A.Murali Vijay
    B.Ambati Rayudu
    C.Ajinkya Rahane
    D.Cheteshwar Pujara
    Answer – D.Cheteshwar Pujara

  15. India’s biggest Wildlife Rescue Centre has been established in which state ?
    A.Rajasthan
    B.New Delhi
    C.Maharashtra
    D.Karnataka
    Answer – C.Maharashtra