Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 16 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 16 2015

  1. Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City) announced the launch of the Phase-2 development, which will be focused on IFSC. What IFSC stands for ?
    A.Interconnected Financial Services Centre
    B.International Financial Services Centre
    C.International Finance Services Centre
    D.Interconnected Finance Services Centre
      Answer – B.International Financial Services Centre

  2. Saudi Arabia has launched Islamic Military Coalition, a new military alliance of 34 nations Muslim nations to fight terrorism. Its headquarter is to be established at which place ?
    A.Ankara
    B.Baghdad
    C.Riyadh
    D.Tehran
      Answer – C.Riyadh

  3. The Combined Commanders Conference chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi was held on which aircraft carrier ?
    A.INS Arihant
    B.INS Vikrant
    C.INS Viraat
    D.INS Vikramaditya
      Answer – D.INS Vikramaditya

  4. The Atomic Energy Amendment Bill 2015 proposes to amend which act to change the definition of “government company” in the Act ?
    A.Atomic Energy Act, 1995
    B.Atomic Energy Act, 1962
    C.Atomic Energy Act, 1948
    D.Atomic Energy Act, 1982
      Answer – B.Atomic Energy Act, 1962

  5. Brihanmumbai Municipal Corporation has approved Maharashtra’s Smart City Proposal (SCP) for the metropolis with worth of 32000 crore rupees. How many Maharashtra cities are selected for Smart Cities Mission ?
    A.8
    B.12
    C.10
    D.15
      Answer – C.10

  6. World Bank has consented how much worth of loan for the “clean India campaign” to support the government in its efforts to ensure all citizens in rural areas have access to improved sanitation by 2019 ?
    A.$2bn
    B.$1.5bn
    C.$2.5bn
    D.$3.5bn
      Answer – B.$1.5bn

  7. Who is appointed as the next High Commissioner of lndia to the Republic of Maldives ?
    A.Renu Amitabh
    B.Ashok Kantha
    C.Akhilesh Mishra
    D.Arun Kumar Jain
      Answer – C.Akhilesh Mishra

  8. Which of the following banks started the first IFSC banking unit in November 2015 ?
    A.Axis bank & Federal Bank
    B.ICICI & Federal Bank
    C.Yes Bank & SBI Bank
    D.Yes Bank & Federal Bank
    Answer – D.Yes Bank & Federal Bank

  9. Operation Smile-II, the successor of the earlier campaign to rescue/rehabilitate the missing children will begins its operation on which date ?
    A.1st February, 2016
    B.25th December, 2015
    C.1st January, 2016
    D.26th January, 2016
      Answer – C.1st January, 2016

  10. 14th Meeting of the Heads of Governments (Prime Ministers) of the Shanghai Cooperation Organization Member States on Regional Economic Cooperation was held in which Chinese city ?
    A.Dongguan
    B.Guangzhou
    C.Zhengzhou
    D.Hangzhou
      Answer – C.Zhengzhou

  11. American rating agency Fitch allocated which of its rank to Indian economy ?
    A.AAA
    B.BB
    C.BBB
    D.CCC
      Answer – C.BBB

  12. MoEF gives nod to a power project being set up by state-owned NTPC in which  of the following Indian States ?
    A.Jharkhand
    B.Karnataka
    C.Kerala
    D.Telangana
      Answer – D.Telangana

  13. Which e-commerce giant has launched mobile website in Hindi & Telugu to enable consumers to shop online in their preferred languages ?
    A.Amazon
    B.Ebay
    C.Flipkart
    D.Snapdeal
      Answer – D.Snapdeal

  14. Central Board of Direct Taxes (CBDT) has appointed which of the following as its Chairman ?
    A.Renu Amitabh
    B.Arun Kumar Jain
    C.Anita Kapur
    D.Akhilesh Mishra
      Answer – B.Arun Kumar Jain

  15. European Tour Golfer of the Year award was conferred on which professional golfer ?
    A.Rickie Fowler
    B.Bubba Watson
    C.Rory McIlroy
    D.Jordan Spieth
      Answer – C.Rory McIlroy