Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 12 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 12 2015

  1. As per the directions provided by NGT for River Ganga rejuvenation how much penality will slapped on hospitals found throwing waste anywhere on land, water bodies or other places ?
    A.Rs. 18,000 per incident
    B.Rs. 5,000 per incident
    C.Rs. 20,000 per violation
    D.Rs. 5,000 per day
    Answer – C.Rs. 20,000 per violation

  2. Union Government slapped anti-dumping duty on import of cold-rolled flat products of stainless steel for how many years from 7 countries. The highest duty has been levied on steel imports from which country ?
    A.South Korea
    B.European Union
    C.Thailand
    D.China
    Answer – D.China

  3. Metropolitan Stock Exchange (MCX Stock Exchange) has appointed which of the following as its interim Managing Director ?
    A.Satyananda Mishra
    B.Thomas Mathew
    C.Sanjeev Sharma
    D.Udai Kumar
    Answer – D.Udai Kumar

  4. Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls (RGSEAG) – “Sabla” has been implemented by Govt to empower Adolescent Girls. It will cover how many districts across country ?
    A.180
    B.205
    C.207
    D.380
    Answer – B.205

  5. 2015 Mailer Prize for Lifetime Achievement Prize recognising freedom of creativity has been conferred upon which of the following author ?
    A.Amitav Ghosh
    B.Fareed Zakaria
    C.Jhumpa Lahiri
    D.Salman Rushdie
    Answer – D.Salman Rushdie

  6. Which IT company has won 2015 Aegis Graham Bell Award for innovation in Internet of Things (IoT) ?
    A.Infosys
    B.Wipro
    C.TCS
    D.Accenture
    Answer – B.Wipro

  7. India has inked a protocol for amending the existing convention for double taxation avoidance that provides for effective exchange of information in tax matters with which country ?
    A.Spain
    B.Turkey
    C.Japan
    D.China’
    Answer – C.Japan

  8. National Green Tribunal (NGT) has directed a complete ban of plastic from Gomukh to Haridwar. The decision has been taken by a bench headed by which of of the following ?
    A.Justice Surya Kant
    B.Justice M. Chockalingam
    C.Justice Swatanter Kumar
    D.Justice M R Calla
    Answer – C.Justice Swatanter Kumar

  9. World Elite UCI (International Cycling Union) has ranked Indian cyclist Deborah Herold at which positing in world ranking ?
    A.8th
    B.4th
    C.10th
    D.13th
    Answer – B.4th

  10. UNESCO Creative Cities Network has added which Indian city as its new member in Music category ?
    A.Patiala
    B.Varanasi
    C.Lucknow
    D.Japiur
    Answer – B.Varanasi

  11. Recently Tamil Nadu flood is declared as the “National Disaster”. For rehabilitation work  Parliamentarians are recommended to allocate upto how much amount from MPLADS?
    A.Rs. 2 crore
    B.Rs. 3 crore
    C.Rs. 5 crore
    D.Rs. 1 crore
    Answer – D.Rs. 1 crore

  12. Which country has launched its first UNESCO Biosphere Reserve Inle Lake ?
    A.Malaysia
    B.Indonesia
    C.Myanmar
    D.Singapore
    Answer – C.Myanmar

  13. Pakistan has successfully test-fired the medium-range Shaheen-III ballistic missile. What is the launch mode of Shaheen-III ?
    A.Surface-to-Surface Missile
    B.Surface-to-Air Missile
    C.Surface (Coast)-to-Sea Missile
    D.Sea-to-Surface (Coast) Missile
    Answer – A.Surface-to-Surface Missile

  14. Karnataka government has signed Expression of Interest (EoI) agreement  with which of the following company as a part of to attract companies for the forthcoming “Invest Karnataka 2016” ?
    A.Valeo
    B.Lectra
    C.Reitzel
    D.Marigaux
    Answer – C.Reitzel

  15. Who has won gold in the women’s 50-metre rifle 3-position for the third time in the National shooting championship held at Dr. Karni Singh Range, New Delhi ?
    A.Aditi Singh
    B.Elizabeth Koshy
    C.Anjum Moudgil
    D.Gaayathri N
    Answer – B.Elizabeth Koshy