Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 798 654 554 490 454 ?
    A. 438
    B. 448
    C. 488
    D. 498
    E. None of these
    Answer – A. 438
    Explanation :
    -12^2 -10^2, -8^2
    438

  2. 13 15 26 84 328 ?
    A. 1780
    B. 1890
    C. 1650
    D. 1690
    E. None of these
    Answer – C. 1650
    Explanation :
    * 1 + 2
    * 2 – 4
    * 3 + 6

  3. 2 11 46 141 286 ?
    A. 342
    B. 366
    C. 396
    D. 291
    E. None of these
    Answer – D. 291
    Explanation :
    2 * 5 + 1 = 11; 11 * 4 + 2 = 46; 46 * 3 + 3 = 141

  4. 4 11 34 ? 484 2435
    A. 112
    B. 132
    C. 115
    D. 117
    E. None of these
    Answer – D. 117
    Explanation :
    11 = 4 * 1 + 7 * 1
    34 = 11 * 2 + 6 * 2
    117 = 34 * 3 + 5 * 3

  5. 6072 1010 200 48 14 ?
    A. 5
    B. 3
    C. 2
    D. 1
    E. None of these
    Answer – A. 5
    Explanation :
    -12 / 6
    -10 / 5
    -8 / 4

  6. 5 8 6 10 ? 12
    A. 2
    B. 4
    C. 6
    D. 7
    E. None of these
    Answer – D. 7
    Explanation :
    *2 – 2
    /2 + 2
    *2 – 2

  7. 6 ? 56 109 184 219
    A. 43
    B. 23
    C. 27
    D. 33
    E. None of these
    Answer – B. 23
    Explanation :
    2^3 – 2^1
    3^3 – 2^2
    4^3 – 2^3

  8. 13700 1957 326 ? 16 5
    A. 60
    B. 65
    C. 55
    D. 45
    E. None of these
    Answer – B. 65
    Explanation :
    -1 / 7
    -1 / 6
    -1 / 5

  9. 5 12 ? 340 1684 6724
    A. 50
    B. 72
    C. 60
    D. 84
    E. None of these
    Answer – C. 60
    Explanation :
    * 8 – 28
    * 7 – 24
    * 6 – 20

  10. 5 11 20 43 82 ?
    A. 149
    B. 159
    C. 169
    D. 189
    E. None of these
    Answer – C. 169
    Explanation :
    5 * 2 + 1
    11 * 2 – 2
    20 * 2 + 3
    43 * 2 – 4
    82 * 2 + 5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here