Static GK Quiz for Upcoming Exams Set 68

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Where is the headquarters of OBOPAY?
    1. Paris,France
    2. London , UK
    3. California , U.S
    Answer
    Answer – 3. California , U.S
  2. Maithon Dam is built across the Barakar river at __________ State.
    1. Jharkhand
    2. Odisha
    3. Uttar Pradesh
    Answer
    Answer – 1. Jharkhand
  3. Mahabodhi Temple is situated in ____________.
    1.Puri, Orissa
    2.Vadodara, Gujarat
    3.Bodhgaya, Bihar
    Answer
    Answer – 3. Bodhgaya, Bihar
  4. December 10 is observed as _______________ every year.
    1. World Mathematics Day
    2. World Handicapped Day
    3. World Human Rights Day
    Answer
    Answer – 3. World Human Rights Day
  5. Chief Minister of Chhatisgarh is _________.
    1. Shivraj Singh Chouhan
    2. Dr.Raman singh
    3. Manohar Parrikar
    Answer
    Answer – 2. Dr.Raman singh
  6. Who is serving as CEO in Yes Bank ?
    1. Rajeev Rishi
    2. Ravindra Marathe
    3. Rana Kapoor
    Answer
    Answer – 3. Rana Kapoor ,
    Yes bank Headquarters – Mumbai, Maharashtra
  7. The headquarters of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) is ______.
    1. KathMandu,Nepal
    2. Beijing ,China
    3. Tokyo,Japan
    Answer
    Answer – 2. Beijing ,China
  8. Who is serving as Governor in Madhya Pradesh and Gujarat?
    1. Om Prakash Kohli
    2. C.Vidhyasakar Rao
    3. Ram Naik
    Answer
    Answer – 1. Om Prakash Kohli

  9. Rabat is a capital of ____________.
    1. Tibet
    2. Morocco
    3. Combodia
    Answer
    Answer – 2. Morocco , Currency – Moroccan dirham
  10. ‘A Premier Public Sector Bank’ is a Tagline of ___________ bank.
    1. Yes Bank
    2. Kotak Mahindra Bank
    3. Corporation Bank
    Answer
    Answer – 3. Corporation Bank
  11. Tansa Lake, Vihar Lake and Tulsi Lake are located in _______.
    1. Mysore
    2. Hyderabad
    3. Mumbai
    Answer
    Answer – 3.Mumbai
  12. A. S. Kiran Kumar is the chairman of ________________.
    1. Board of Control for Cricket in India
    2. Indian Space Research Organisation
    3 .National Informatics Centre
    Answer
    Answer – 2.Indian Space Research Organisation
  13. Shubhankar Sharma is related to ____________
    1.Table Tennis
    2.Badminton
    3.Golf
    Answer
    Answer – 3.Golf
  14. The headquarters of International Civil Aviation Organization is(ICOA)_________.
    1. Washington , US
    2. Madrid,Spain
    3. Montreal,Canada
    Answer
    Answer – 3. Montreal,Canada
  15. M. Chinnaswamy Stadium is located in ________.
    1. Chennai , Tamil Nadu
    2. Bengaluru, Karnataka
    3. Thiruvananthapuram , Kerala
    Answer
    Answer – 2. Bengaluru, Karnataka