Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. National Commission for Minorities (NCM) sets up committee for granting Minority status for Hindus. This committee is led by whom?
    1. Mukhtar Abbas Naqvi
    2. Sh Ghayorul Hasan
    3. George Kurien
    Answer – 3. George Kurien , NCM vice-chairman.
    This committee has been formed in response to a petition filed by BJP activist Aswini Upadhyay.

  2. Mridula Sinha is a governor of ______________.
    1. Rajasthan
    2. Maharashtra
    3. Goa
    Answer- 3. Goa

  3. The headquarters of International Energy Agency (IEA) is located in ______.
    1. Geneva , Switzerland
    2. Paris, France
    3. Vienna , Austria
    Answer – 2. Paris, France

  4. Antananarivo is the capital of ___________.
    1. Seychelles
    2. Madagascar
    3. Mozambique
    Answer – 2. Madagascar , currency – Malagasy ariary

  5. Mamta Kalia has been chosen for 27th Vyas Samman.Mamta Kalia is a ________.
    1. Poet
    2. Writer
    3. Politician
    Answer – 2. Writer

  6. Who is the president of BFI(Boxing Federation of India)?
    1.Ajay Singh
    2.Rahul Sharma
    3.Puneet Mittal
    Answer – 1.Ajay Singh , Headquarters – Gurgaon

  7. Where was the 10th Asian Airgun Shooting Championships held?
    1. New Delhi , India
    2. Beijing , China
    3. Wako City, Japan
    Answer- 3. Wako City, Japan

  8. Gangaikonda Cholapuram Temple is located in ______.
    1.Mangalore ,Karnataka
    2.Thiruvananthapuram , Kerala
    3.Thanjavur , Tamilnadu
    Answer – 3.Thanjavur , Tamilnadu

  9. International Anti – Corruption Day is observed on _________.
    1. December 8
    2. December 9
    3. December 10
    Answer – 2. December 9 , Theme for ‘International Anti-Corruption Day’ 2017 is ‘United against corruption for development, peace and security’.

  10. The headquarters of India International Exchange (India INX) is located in __________.
    1.Maharashtra
    2.New Delhi
    3.Gujarat
    Answer – 3.Gujarat

  11. Keoladeo Ghana National Park is located in ________.
    1. Rajasthan
    2. Madhya Pradesh
    3. Assam
    Answer – Bharatpur, Rajasthan

  12. Balimela water Reservoir is on the river Sileru in _________ State.
    1. Chhattisgarh
    2. Odisha
    3. Uttarkhand
    Answer 2.– Odisha

  13. Chhau is the famous dance form of which Indian state?
    1. West Bengal
    2. Bihar
    3. Assam
    Answer – 1. West Bengal

  14. KrishnaPatnam Port is located in ________.
    1.Tamilnadu
    2.Karnataka
    3.Andhra Pradesh
    Answer – 3.Andhra Pradesh

  15. Where is the headquarters of World Tourism Organization(UNWTO)?
    1. Washington , US
    2. Zurich, Switzwerland
    3. Madrid, Spain
    Answer – 3. Madrid, Spain