Static GK Quiz for Upcoming Exams Set 66

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. P.Sathasivam is a current governor of ___________.
    1.Kerala
    2.AndhrPradesh
    3.Karnataka
    Answer
    Answer – 1.Kerala
  2. Havana is the capital of ________.
    1.French Guaiana
    2.Guyana
    3.Cuba
    Answer
    Answer – 3.Cuba ,currency -Peso
  3. Darrah National Park is located in ________.
    1.Gujarat
    2.Rajasthan
    3.Madhyapradesh
    Answer
    Answer – 2.Rajasthan
  4. Where Minimata Bango Dam was built across the river Hasdeo?
    1.Odish
    2.Chhatisgarh
    3.Bihar
    Answer
    Answer – 2.Chhatisgarh
  5. Sriama Sagar dam was built across which river in Telangan?
    1.Krishna
    2.Pennar
    3.Godavari
    Answer
    Answer – 3.Godavari
  6. Kuchipudi is a famous folk dance of __________ state
    1.Tamilnadu
    2.Andhrapradesh
    3.Karnataka
    Answer
    Answer – Andhrapradesh
  7. Perini Thandavam is a famous folk dance of _________ state.
    1.Telengana
    2.Odisha
    3.Kerala
    Answer
    Answer – 1.Telengana
  8. Bandhavgarh National Park is located in __________.
    1.Assam
    2.Karnataka
    3.Madhya Pradesh
    Answer
    Answer – 3.Madhya Pradesh
  9. Barapani Lake or Umiam Lake is located in _________.
    1.Sikkim
    2.Madhya Pradesh
    3.Uttarkhand
    Answer
    Answer – 3.Uttarkhand,UmiamUmtru Hydro Electric Power Project, the first Hydel power project in the North-east region of India
  10. Where is Tirora Thermal Power Station situated?
    1.Maharashtra
    2.Chhattisgarh
    3.Madhyapradesh
    Answer
    Answer – 1.Maharashtra
  11. Where is th Central Institute of Freshwater Aquaculture (CIFA) Aquarium located?
    1.Bhubaneshwar
    2.Surat
    3.Kochi
    Answer
    Answer – 1.Bhubaneshwar
  12. Who is the chairman of Wrestling Federation of India?
    1. V.N. Prasood
    2.Brijbhushan Sharan Singh
    3. Miran Bakhsh
    Answer
    Answer -2.Brijbhushan Sharan Singh , headquarters – New Delhi
  13. Indian Armed Force Flag Day and International Civil Aviation Day are observed on _______.
    1.December 6
    2.December 7
    3.December 8
    Answer
    Answer – 2.December 7
  14. Who is Malcolm Turnbull ?
    1.President of New Zealand
    2.Prime Minister of Canada
    3.Prime Minister of Australia
    Answer
    Answer – 3.Prime Minister of Australia
  15. Which country became the location of both FIFA (International Federation of Association Football and International Hockey Federation (FIH) headquaters?
    1.Argentina
    2.Switzwerland
    3.Spain
    Answer
    Answer – 2.Switzwerland ,FIFA in Zurich city and FIH in Lausanne
  16. ‘Be a step ahead of Life ‘ is a tagline of which bank?
    1.IndusInd Bank
    2.Tamilnadu Mercantile Bank
    3.INGVysa Bank
    Answer
    Answer – 2.Tamilnadu Mercantile Bank
  17. The headquaters of Syndicate Bank is _________.
    1.Manipal
    2.Mangalore
    3.Kochi
    Answer
    Answer – 1.Manipal
  18. Which Indian state is called as Egg bowl of Asia?
    1.Punjab
    2.Karnataka
    3.AndhraPradesh
    Answer
    Answer – 3.AndhraPradesh
  19. Who is the CEO and MD of ICICI bank?
    1.Mohan Joshi
    2.Chandha Kocchar
    3.Rishi Gupta
    Answer
    Answer – 2.Chandha Kocchar
  20. Sudit Dhatta Bhowmik is related to Which field?
    1.Cricket Player
    2.Journalist
    3.Writer
    Answer
    Answer – 2.Journalist