Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. The present Chairperson, of National Human Rights Commission________
    1. Tapan Misra
    2. H.L. Dattu
    3. Justice Cyriac Joseph
    Answer – H.L. Dattu

  2. Mirabai Chanu is related to ____________.
    1. Athelet
    2. Wrestler
    3. Weightlifting
    Answer – Weightlifting

  3. “Your perfect Banking Partner” is a tagline of ___________.
    1. Axis Bank
    2. Federal Bank
    3. ICIC Bank
    Answer – Federal Bank

  4. Headquarters of Corporation Bank is _________.
    1.Mangalore,Karnataka
    2.Coimbatore ,Tamilnadu
    3.Jalandar ,Punjab
    Answer – Mangalore,Karnataka

  5. Nicolas Madura is the president of _________.
    1. Venezuela
    2. Colombia
    3. Brazil
    Answer – Venezuela

  6. Expand UNEP.
    1. United Nations Economic Programme
    2. United Nations Environment Programme
    3. United Nations Education Programme
    Answer – United Nations Environment Programme….Headquaters –
    Nairobi, Kenya and Head – Erik Solheim

  7. Deepika Kumari won a bronze medal at the Indoor _____World Cup 2017 at Bangkok, Thailand.
    1. Shooting
    2. Archery
    3. Gymnastics
    Answer – Archery

  8. December 4 is celebrated as ____________ in India.
    1. Indian Army Day
    2. Indian Air force Day
    3. Indian Navy Day
    Answer – Indian Navy Day , Chief of the Naval Staff (CNS) – Admiral Sunil Lanba

  9. Imbax I is the joint exercise between __________.
    1. India & Bangladesh
    2. India & Russia
    3. India & Myanmar
    Answer – India & Myanmar (20 – 25 November 2017)

  10. Sampriti VII is a joint exercise between _________.
    1. India & Bhutan
    2. India & Srilanka
    3. India & Bangladesh
    Answer – India & Bangladesh (6 – 11 November 2017)

  11. Who is the Chairman of Bharti Airtel?
    1. Harsh Yadav
    2. Sunil Mittal
    3. Deshdeepak Gautam
    Answer – Sunil Mittal

  12. International Volunteer Day for Economic and Social Development and World Soil Day is celebrated on ______.
    1.December 4
    2.December 5
    3.December 6
    Answer – December 5

  13. Theme of World Soil Day 2017 is _______________.
    1. “Soils and pulses, a symbiosis for life”
    2. ‘Caring for the Planet starts from the Ground’
    3. ‘Soils, a solid ground for life’
    Answer – ‘Caring for the Planet starts from the Ground’

  14. Ministry of Union Ministry of Social Justice and Empowerment is ________.
    1.Thawar Chand Gehlot
    2.Nitin Jairam Gadkari
    3.Dharmendra Pradhan
    Answer – Thawar Chand Gehlot

  15. Mogadishu is the capital of __________.
    1. Ethiopia
    2. Sudan
    3. Somalia
    Answer – Somalia

  16. Paytm Payments Bank is being termed as India’s only mobile first bank providing zero balance accounts. Is it True or False?
    Answer – True

  17. CEO of Axis Bank is __________.
    1. Farooq Abdul
    2. Samir Shah
    3. Amir Musafur
    Answer – Samir Shah

  18. F in PMFBY?
    1. Fabti
    2. Fasal
    3. Faal
    Answer – Fasal , Pradhan Mantri Fasal Bhima Yojana

  19. Nehru Stadium is located in _________.
    1.Jorhat ,Assam
    2. Silchar , Assam
    3. Guwahati ,Assam
    Answer – Guwahati ,Assam

  20. On 6th December 2017, the______ Mahaparinirvan Diwas or death anniversary of Dr. B R Ambedkar was observed in India.
    1.61st
    2.62nd
    3.63rd
    Answer – 62nd, Dr. B R Ambedkar died on 6th December 1956, hence Dr. B R Ambedkar Mahaparinirvan Din or death anniversary is observed every year all over India on 6th December to pay him tribute and honour.