Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 64

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. ‘Ajeya Warrior 2017’ is a joint army training exercise between India and ______.
    1.US
    2.UK
    3.Russia
    Answer
    Answer – UK
  2. A in VCA in investment term?
    1. Assistance
    2. Accounts
    3. Asset
    Answer
    Answer – Assistance , Venture Capital Assistance
  3. Who is the prime minister of Singapore?
    1. Lee Wei Ling
    2. Lee Hsien Loong
    3. Ho Ching
    Answer
    Answer – Lee Hsien Loong
  4. Where was the 8th BRICS Summit 2016 held?
    1. South Africa
    2. India
    3. China
    Answer
    Answer – India
  5. Salt Lake Stadium is located in _______.
    1.Lucknow
    2.Bhopal
    3. Kolkatta
    Answer
    Answer – Kolkatta
  6. The theme of Hindustan Times Leadership Summit (HTLS) 2017 is__________.
    1. “The irrevocable Rise of India”
    2. “The Irreversible Rise of India”
    3. “The irretrievable Rise of India”
    Answer
    Answer – “The Irreversible Rise of India”
  7. Keshari Nath Tripathi is a governor of ________.
    1. Odisha
    2. Goa
    3. West Bengal
    Answer
    Answer – West Bengal
  8. Who is the director of “Lipstick Under My Burkha” which wins tve’s Global Sustainability Film award in London?
    1. Ratna Pathak
    2. Prakash Jha
    3. Alankrita Shrivastava
    Answer
    Answer – Alankrita Shrivastava
  9. Ankushita Boro is related to __________.
    1. Racer
    2. Boxing
    3. Athlete
    Answer
    Answer – Boxing
  10. Pankaj Advani is a _______.
    1. Squash Champion
    2. Snooker Champion
    3. Golf Champion
    Answer
    Answer – Snooker Champion
  11. WORLD AIDS DAY 2017 is observed on December 1 and the theme of 2017 is _____________.
    1. “My Health ,My Right ”
    2. “Hands up for #HIVprevention”
    3.” On the fast track to end AIDS”
    Answer
    Answer – “My Health ,My Right ”
  12. Chitrakoot waterfalls is located in _____.
    1. Kerala
    2. Goa
    3. Chhatisgarh
    Answer
    Answer – Chhatisgarh
  13. Where is the headquarters of International Maritime Organizaion(IMO) ?
    1. Vienna,Austria
    2. Genneva,Switzerland
    3. London , United Kingdom
    Answer
    Answer – London , United Kingdom , Kitack Lim is the secretary General
  14. ___________ has been appointed as the Chairman of public broadcaster “Prasar Bharati”.
    1. Chandan Mitra
    2. Surya Prakash
    3. Kanchan Misra
    Answer
    Answer – Surya Prakash
  15. Adarsh Sein Anand passed away on December 1, 2017.Who is he?
    1.Former Governor
    2.Former Chief Justice
    3.Former Mayor
    Answer
    Answer – 29th Chief Justice of India
  16. World Computer Literacy Day and International Day for the Abolition of Slavery are observed on __________.
    1. December 1
    2. December 2
    3. December 3
    Answer
    Answer – December 2.
  17. Tenge is the currency of ____________.
    1. Kazakhstan
    2. Cyprus
    3. Libya
    Answer
    Answer – Kazakhstan
  18. Dushanbe is the capital of _______________.
    1.Guatemala
    2.Honduras
    3.Tajikistan
    Answer
    Answer – Tajikistan , Currency – Somoni
  19. Expand ECS credit.
    1. Easy Cash Service
    2. Effective Capital Service
    3. Electronic Clearance Service
    Answer
    Answer – Electronic Clearance Service
  20. Headquarters of Ujjivan Small Finance Bank is ___________.
    1.Chennai ,Tamilnadu
    2. Bangalore, Karnataka
    3. Trivendram, Kerala
    Answer
    Answer – Bangalore, Karnataka,CEO – Mr. Samit Ghosh