Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 63

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. The actress who won the best female actor award in IFFI 2017 is __________.
    1. Samantha
    2. Vidhya Balan
    3. Parvathy
    Answer
    Answer – Parvathy for “Take Off”
  2. Najma Heptulla is a governor of ___________.
    1.Nagaland
    2.Bihar
    3.Manipur
    Answer
    Answer – Manipur
  3. Headquaters of Karnataka Bank Ltd is __________.
    1. Mysore
    2. Bengaluru
    3. Mangaluru
    Answer
    Answer – Mangaluru,Karnataka M.D & CEO – Mahabaleshwara M.S
  4. _____________Bank is India’s mobile-first bank with zero charges on all online transactions and there is no minimum balance required.
    1. Airtel Payment Bank
    2. Paytm Payment Bank
    3. Fino Pay Tech Limited
    Answer
    Answer – Paytm Payment Bank
  5. Who is the president of Asian Development Bank?
    1. Robeto Azevado
    2. Jim Liquin
    3. Takehiko Nakao
    Answer
    Answer – Takehiko Nakao
  6. Carrie Lam is the chief executive of ________.
    1.Japan
    2. Thailand
    3. Hong kong
    Answer
    Answer – Hong Kong
  7. Bajrang Punia is related to _________.
    1. Wrestling
    2. Archery
    3. Boxing
    Answer
    Answer – Wrestling
  8. Theme of Global Entrepreneurship summit (GES) 2017 is _______.
    1.”right to get Prosperity”
    2. “ Save women for development”
    3. “Women First, Prosperity for All”
    Answer
    Answer – “Women First, Prosperity for All”
  9. Paolo Gentiloni is the prime minister of ________.
    1. Germany
    2. Italy
    3. France
    Answer
    Answer – Italy
  10. Almatti Dam is built across which Indian river ______.
    1.Kaveri
    2.Palaru
    3.Krishna
    Answer
    Answer – Krishna , Karnataka
  11. Which is the only tin producing state in India?
    1. Chhatisgarh
    2.Andhra Pradesh
    3. Odisha
    Answer
    Answer – Chhatisgarh
  12. Bihu is the dance form of __________ state.
    1.Jammu & Kashmir
    2.Punjab
    3.Assam
    Answer
    Answer – Assam
  13. Headquarters of DCB bank is __________.
    1.Hyderabad
    2.Mumbai
    3.Kochi
    Answer
    Answer – Mumbai, Maharashtra ,CEO – Murali M. Natrajan

  14. The author of the book “The Singng tree” is _________.
    1.Ram Kamal Mukharjee
    2. Ken Youngstein
    3. Vina shukla
    Answer
    Answer – Ken Youngstein
  15. Copenhagen is a capital of _________.
    1. Denmark
    2. Austria
    3. Syria
    Answer
    Answer – Denmark , currency – Danish Krone (DKK)
  16. Riela is the currency of ___________.
    1.Estonia
    2.Cambodia
    3. Albania
    Answer
    Answer – Cambodia
  17. D in SDR of Banking term?
    1. Drawing
    2. Deposit
    3. Demand
    Answer
    Answer – Drawing , Special Drawing Right
  18. Orange Label ATM is provided for Share Transactions.Is it true or false?
    Answer
    Answer – true
  19. When Border Security Force (BSF) was celebrated 52nd Raising Day?
    1. December 1
    2. December 2
    3. December 3
    Answer
    Answer – December 1
  20. “Smart Way to Bank” is a tagline of _______.
    1. Kotak Mahindra
    2. City Union Bank
    3. Karur Vysya Bank
    Answer
    Answer – Karur Vysya Bank