Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 62

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Which bank has launched India’s first talking ATM for visually impaired in Ahmedabad of Gujarat?
    Answer
    Answer – Union Bank of India
  2. The 36th International Geological Congress (IGC) is to be held in ______in the year 2020.
    Answer
    Answer – New Delhi
  3. Indian Ocean Naval Symposium Multilateral Maritime Search and Rescue Exercise-2017 (IMMSAREX-17) was inaugurated by Bangladesh President. Name the president of Bangladesh.
    Answer
    Answer – Md Abdul Hamid
  4. Who has invented or designed the bitcoin, implementing the first blockchain and deployed the first decentralized digital currency?
    Answer
    Answer – Satoshi Nakamoto
  5. Headquarters of Bank of Baroda is _________.
    Answer
    Answer – Vadodara, Gujarat.
    CEO – P S Jayakumar
    Tagline – ‘India’s International Bank’
  6. ___________yojna for strengthening the healthcare and medical facilities among all the citizens equally.
    Answer
    Answer – Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana (PMSSY)
  7. Orange Label ATM is provided for share transactions. Is it true or false?
    Answer
    Answer – True
  8. In the year 2010, Bank of Rajasthan Ltd has merged with which bank?
    Answer
    Answer – ICICI Bank
  9. The headquarters of International Military Sports Council (CISM)_______.
    Answer
    Answer – Brussels, Belgium , President – Colonel Abdul Hakeem Al Shino
  10. President of Asian Development Bank is ________.
    Answer
    Answer – Takehiko Nakao, Headquarters – Mandaluyong, Metro Manila, Philippines
  11. Headquarters of DBS Bank is ________.
    Answer
    Answer – Singapore
  12. Ruskin Bond is a – _____.
    Answer
    Answer – Writer
  13. Parul Parmar is related to ______.
    Answer
    Answer – Badminton
  14. Expand AEBA.
    Answer
    Answer – Aadhar Enabled Bank Accounts
  15. Ankara is the capital of _________Turkey.
    Answer
    Answer -Turkey ,Currency – Turkish Lira