Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both Static GK and static questions from November Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Which country has the world’s longest and largest railway network?
    Answer – United States, US rail network, with an operating route length over 250,000km

  2. Centre suggests Odisha to enhance PMGSY target to 10,000 km.S in PMGSY?
    Answer – Sadak, Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY) to provide good all-weather road connectivity to unconnected villages in India

  3. 8th edition of the Global Entrepreneurship Summit-2017 will be held at Hyderabad. What is theme ?
    Answer – Women First, Prosperity for All’.

  4. Singur Dam, Nizam Sagar and Lower Manair Dam are located in _________.
    Answer – Telengana

  5. Where is an Indian National Centre for Ocean Information Services Situated (INCOIS)?
    Answer –Hyderabad

  6. Expand NDMA.
    Answer – National Disaster Management Authority (NDMA).

  7. Gulf of Munnar Marine National Park and Mudumalai National Park are located in __________.
    Answer – Tamil Nadu

  8. SBI launches YONO, an integrated app for financial services.YONO stands for?
    Answer – ‘You Only Need One’.

  9. Slogan of Kotak Mahindra Bank is ____________.
    Answer – ‘Let’s make money simple’

  10. The headquarters and CEO of Canara Bank is _______.
    Answer – Bengaluru, Karnataka and Rakesh Sharma .

  11. Where was the 2017 Asia Pacific Screen Awards held?
    Answer – Brisbane, Australia

  12. President of Afghanistan is _________.
    Answer – Ashraf Ghani

  13. Who is the brand ambassador of Swimmathon?
    Answer – Olympian Virdhawal Khade is an Indian Swimmer.

  14. Headquarters of International Federation of Association Football is ______.
    Answer – Zurich, Switzerland

  15. Khangchendzonga National Park is in _______.
    Answer – Sikkim

  16. Rock Shelters of Bhimbetka is in _________.
    Answer – Madhya Pradesh