Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

Static GK questions from Current Affairs

  1. Where is the headquarters of International Committee of Military Medicine (ICMM)?
    Answer – Brussels, Belgium

  2. Kaptan Singh Solanki is governor of ___________.
    Answer – Haryana

  3. Lohri , Baisakhi  and Hemis are the important festivals of which Indian State?
    Answer – Jammu & Kashmir

  4. Who is the chairman of National Stock Exchange (NSE)?
    Answer – Ashok Chawla

  5. Where is the Sultanpur National Park located?
    Answer – Haryana

  6. Who is the author of “Flood of Fire”?
    Answer – Amitav Gosh

  7. S in BSA?
    Answer – Bank Secrecy Act

  8. Expand SFMS
    Answer – Structured Financial Messaging System

  9. FDI of 64% is allowed in payment banks.Is it true or false?
    Answer – False , 74%

  10. Where is the Dachigam National Park?
    Answer – Jammu & Kashmir

  11. Panna Biosphere Reserve is in ____________.
    Answer – Madhya Pradesh

  12. Name the headquarters of Asian Development Bank(ADB).
    Answer – Manila ,Philipines

  13. Kolleru Lake is located in ________.
    Answer – Andhra Pradesh

  14. Name the headquarters and CEO of HDFC Bank.
    Answer – Mumbai( Maharashtra) , Aditya Puri

  15. Caracus is the capital of _________.
    Answer – Venezuela, Bolivar – Currency of Venezuela

  16. The Theme of Universal Children’s Day 2017 is _________.
    Answer – It’s a #KidsTakeOver