Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Dena bank is a non -nationalized bank. Is it true or false?
    Answer – false. Dena Bank is a Nationalized Bank

  2. Expand NGDRS.
    Answer – National Generic Document Registration System.

  3. Name the chairperson of Delhi Commission for Women (DCW).
    Answer – Swati Maliwal

  4. Who is the Health Minister of India ?
    Answer – Jagat Prakash Nadda

  5. What is the purpose of ‘Pradhan Mantri Jan- Dhan Yojna?
    Answer – To promoting financial inclusion in our country

  6. The theme for the 24th Session of the Asia-Pacific Regional Space Agency Forum (APRSAF-24) was
    Answer – ‘Space Technology for Enhanced Governance and Development’

  7. Name the headquarters of Society of Petroleum Geophysicists(SPG) in India.
    Answer – Dehradun, Uttarakhand

  8. ‘World Tuberculosis Day’ is observed on _____________.
    Answer – 24th March

  9. Qatar named as World’s Richest Country according to IMF’s GDP data. What is the capital and currency of Qatar – a middle east country?
    Answer – Doha and Qatari riyal

  10. Find T and T in SARTTAC.
    Answer – South Asia Regional Training and Technical Assistance Center.

  11. Who is the CEO of RBL?Find R in RBL.
    Answer – Vishwavir Ahuja , Ratnakar Bank Limited and its headquaters is in Mumbai, Maharashtra

  12. INS Sarvekshak reaches Dar-Es-Salaam- Largest city in East Africa.What is INS Sarvekshak?
    Answer – – a hydrographic survey ship

  13. Who is an author of a book ‘Modi – Incredible emergence of a star’?
    Answer – Tarun vijay

  14. In which state the Kanha National Park and Panchmarhi Wildlife Sanctuary located?
    Answer – Madhya Pradesh

  15. Where will celebrate the Nongkrem Dance Festival?
    Answer – Meghalaya