Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 51

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

Static GK questions from Current Affairs

  1. 2017 ASEAN summits marks ________ years since ASEAN came in to force.
    Answer – 50

  2. How much of percentage was responsible of the total disease burden in 2016 across India in child and maternal malnutrition?
    Answer – 15%

  3. Name the scheme has launched by president Ram Nath Kovind with an estimate amount of Rs.1500 crore.
    Answer – JOHAR (Jharkhand’s Opportunities for Harnessing Rural Development) scheme

  4. Venkaiah Naidu inaugurated AP AgTech Summit 2017 in association with Bill and Melinda Gates Foundation, CII and Dalberg Advisors..Expand C in CII.
    Answer – Confederation of Indian Industry (CII)

  5. Where is the headquarters of RailTel Corporation of India and name of its Chairman ?
    Answer – Gurgaon, Haryana and  R.K. Bahuguna

  6. 12th North East Business Summit was inaugurated in New Delhi and it was organized by ICC.Who is the president of Indian Chamber of Commerce (ICC)?
    Answer – Mr. Shashwat Goenka

  7. Who is the Governor of Karnataka?
    Answer – Vajubhai Vala

  8. NGT pulls up Amarnath Shrine Board for lack of infrastructure for pilgrims. Expand T in NGT.
    Answer – National Green Tribunal (NGT)

  9. Which state will celebrate the Hornbill Festival?
    Answer – Nagaland

  10. Name the capital and currency of Argentina.
    Answer – Buenos Aires, Argentine peso, Argentine austral

  11. BSE Institute sets up India’s first in-house Block Chain Lab in Mumbai.Who is its chairman?
    Answer – S Ravi

  12. India is not a member of Association of Southeast Asian Nations. Is it True or False?
    Answer – True. Members of ASEAN: Thailand, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, Myanmar (Burma), Cambodia, Laos, Brunei

  13. Name the headquarter and General Manager of Bank for International Settlements (BIS).
    Answer – Basel, Switzerland & Jaime Caruana

  14. Where is the headquarters of world Rugby?
    Answer – Dublin, Ireland

  15. Who is the chairman of Press Council of India?
    Answer – Justice Chandramauli Kumar Prasad