Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from July Current Affairs 2017!!! 

Click Here to Attend Current Affairs based Static Quiz

  1. Which bank has launched the first OS integrated UPI payment platform ?
    1.Yes Bank
    2.SBI
    3.ICICI Bank
    4.Axis Bank
    5.None of these
    Answer – 1.Yes Bank

  2. As per Reserve Bank of India’s (RBI) Financial Stability Report 2017, India’s economic growth rate at ___________in 2017-18
    1.7.6%
    2.7.3%
    3.7.4%
    4.7%
    5.None of these
    Answer – 2.7.3%

  3. The government has lowered interest rate of Sukanya Samriddhi Account Scheme is __________
    1.8.3%
    2.7.6%
    3.6.7%
    4.8.1%
    5.None of these
    Answer – 1.8.3%

  4. The corpus of the first ever Industry-Academia mission  National Biopharmaceutical Mission to accelerate biopharmaceutical development in India.
    1.$250
    2.$275
    3.$225
    4.$205
    5.None of these
    Answer – 1.$250

  5. What is the other name of Innovate in India?
    1.i3
    2.i7
    3.i2
    4.i5
    5.None of these
    Answer – 1.i3

  6. The prestigious ‘Great Immigrants’ annual award on __________ Independence Day on July 4.
    1.US
    2.UK
    3.UAE
    4.France
    5.None of these
    Answer – 1.US

  7. Who is the 15th Attorney General of India?
    1.Ramkrishina Rao
    2.Radha Krishan
    3.Ravichandran
    4.K.K. Venugopal
    5.None of these
    Answer – 4.K.K. Venugopal

  8. The feminist Politician Simone Veil belongs to which country?
    1.Europe
    2.Japan
    3.North Korea
    4.South Africa
    5.None of these
    Answer – 1.Europe

  9. Intelsat 35e Satellite has been launched by ___________
    1.JAXA
    2.ISRO
    3.NASA
    4.SpaceX
    5.None of these
    Answer – 4.SpaceX

  10. What is the full form of PACS?
    1.Primary Agricultural Cooperative Socities
    2.Project Agricultural Cooperative Socities
    3.Primary Agricultural Cooperative Society
    4.Primary Association Cultural Socities
    5.None of these
    Answer – 1.Primary Agricultural Cooperative Socities

  11. Who was sworn in as Hong Kong’s first female leader on 1st of July 2017 ?  
    1.Carrie Lam
    2.Le Yinhe
    3.Gong Li
    4.Guo Jianmei
    5.None of these
    Answer – 1.Carrie Lam

  12. Which organization developing the world’s first asteroid deflection mission  ?
    1.NASA
    2.ISRO
    3.JAXA
    4.SpaceX
    5.None of these
    Answer – 1.NASA

  13. Jeff Horn stunned Pacquiuao, a 29 year old boxer belongs to which country ?
    1.China
    2.Malaysia
    3.USA
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 4.Australia

  14. ‘JIGYASA’, a student- scientist connect programme was launched in
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Ranchi
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  15. _____________ is the world’s first emergency call telephone line 
    1.111
    2.999
    3.333
    4.444
    5.None of these
    Answer – 2.999

  16. The currency of Syria is ________________
    1.Pound
    2.Sterling
    3.Peso
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 1.Pound

  17. The International Plastic Bag Free Day is celebrated every year on
    1.5th July
    2.4th July
    3.2nd July
    4.3rd July
    5.None of these
    Answer – 4.3rd July

  18. 4th National Summit on Good, Replicable Practices and Innovations in Public Health Care Systems hosted by which state of India ?
    1.Telanagana
    2.Kerala
    3.Tamil Nadu
    4.Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Madhya Pradesh

  19. In FPI investment, MTF mean________________
    1.Money Tender Framing
    2.Mega Training Finance
    3.Mean Term Framing
    4.Medium Term Framework
    5.None of these
     
    Answer – 4.Medium Term Framework

  20. The Global Cyber security Index has been released every year by which international organization ?
    1.ITU
    2.World Bank
    3.UN
    4.ICTR
    5.None of these
    Answer – 1.ITU

  21. RBI has directed banks to credit the amount involved in the unauthorised electronic transaction within how many days to the account holder  from the date of such notification by the customer  ?
    1.7
    2.8
    3.10
    4.15
    5.None of these
    Answer – 3.10

  22. The  headquarters of Srei Infrastructure Finance  is located in which city of India ?
    1.Kolkata
    2.Bangalore
    3.Hyderabad
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer – 1.Kolkata

  23. Who became the first Indian driver to won the FIA Formula 3 European Championship ?
    1.Armaan Ebrahim
    2.Karun Chandhok
    3.Jehan Daruvala
    4.Narain Karthikeyan
    5.None of these
    Answer – 3.Jehan Daruvala 

  24. Which state government has raised a new Special Rhino Protection Force (SRPF) in July 2017 ?
    1.Haryana
    2.Assam
    3.West Bengal
    4.Punjab
    5.None of these
    Answer – 2.Assam

  25. The Consumer Affairs Ministry has amended the rules that govern packaged commodities from ___________
    1.Jan 1, 2018
    2.July 1, 2017
    3.October 2, 2017
    4.August 1, 2017
    5.None of these
    Answer – 1.Jan 1, 2018