Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from July Current Affairs 2017!!! 

Click Here to Attend Current Affairs based Static Quiz

  1. India’s largest fresh water aquarium “Ranchi Machchli Ghar” was opened in which state of India ?
    1.Punjab
    2.Maharashtra
    3.Jharkhand
    4.Chhattisgrah
    5.None of these
    Answer – 3.Jharkhand

  2. The headquarters of National Buildings Construction Corporation Limited(NBCC) is in __________
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  3. GST day is observed on which date ?
    1.June 1
    2.July 1
    3.July 5
    4.July 10
    5.None of these
    Answer – 2.July 1

  4. Which Prime Minister introduced the tax reform in India ?
    1.Manmohan Singh
    2.Narendra Modi
    3.Atal Bihari Vajpayee
    4.Inder Kumar Gujral
    5.None of these
    Answer – 3.Atal Bihari Vajpayee

  5. In India, Financial Stability Report was released by which of the following ?
    1.RBI
    2.Ministry of Finance
    3.Central Statistics Office
    4.National Planning Commission
    5.None of these
    Answer – 1.RBI

  6. What is the corpus of first ever Industry-Academia mission National Biopharmaceutical Mission – i3 ?
    1.$150 mn
    2.$200 mn
    3.$250 mn
    4.$100 mn
    5.None of these
    Answer – 3.$250 mn

  7. Mohun Bagan Ratna is an award presented each year to outstanding
    1.Former Singers
    2.Former Businessman
    3.Former Politicians
    4.Former Players
    5.None of these
    Answer – 4.Former Players

  8. K.K. Venugopal has been appointed as ____________Attorney General.
    1.11th
    2.15th
    3.17th
    4.13th
    5.None of these
    Answer – 2.15th

  9. Every year first Saturday of July is observed as _________________ across the world
    1.National Nurse Day
    2.World Photography Day
    3.World Day for International Justice
    4.International Day of Cooperatives
    5.None of these
    Answer – 4.International Day of Cooperatives

  10. ‘Vikrikar Bhavan’ ‘GST Bhavan’ is the government office of _________________ state
    1.Maharashtra
    2.Andhra Pradesh
    3.New Delhi
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 1.Maharashtra

  11. Who is the new Chief Election Commissioner (CEC) of India ?
    1.Nasim Zaidi
    2.Om Prakash Rawat.
    3.H.S.Brahma
    4.Achal Kumar Jyoti
    5.None of these
    Answer – 4.Achal Kumar Jyoti

  12. Who became the first Indian batsman to hit more than 200 sixes in One Day International (ODI) cricket ?
    1.Viral Kohli
    2.Yuvraj Singh
    3.MS Dhoni
    4.Ravichandran Ashwin
    5.None of these
    Answer – 3.MS Dhoni

  13. India’s biggest Global Skill Park to come up at ____________
    1.Jaipur, Rajasthan
    2.Pune, Maharashtra
    3.Bhopal, Madhya Pradesh
    4.Ahmedabad, Gujarat
    5.None of these
    Answer – 3.Bhopal, Madhya Pradesh

  14. Bashar al-Assad is the president of which country ?
    1.Iran
    2.Syria
    3.Iraq
    4.Afghanistan
    5.None of these
    Answer – 2.Syria

  15. The Financial Stability Board(FSB)’s head office is in
    1.USA
    2.Switzerland
    3.England
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 2.Switzerland

  16. An investment fund Fundamentu launched with a corpus of
    1.$150 million
    2.$50 million
    3.$10 million
    4.$100 million
    5.None of these
    Answer – 4.$100 million

  17. The headquarters of National Disaster Response Force (NDRF) is placed in
    1.Lucknow
    2.Varanasi
    3.New Delhi
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 3.New Delhi

  18. Dree Festival is celebrated every year by which state people ?
    1.Arunachal Pradesh
    2.Manipur
    3.Rajasthan
    4.Haryana
    5.None of these
    Answer – 1.Arunachal Pradesh

  19. 5th Meeting of BRICS Education Ministers was held in which country ?
    1.China
    2.India
    3.Russia
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 1.China

  20. Experience our Expertise is the tagline of which of the following Bank ?
    1.KVB
    2.ICICI
    3.Yes Bank
    4.IOB
    5.None of these
    Answer – 3.Yes Bank

  21. ‘Elevate 100’ scheme for start-ups has been launched by ___________ state government
    1.Maharashtra
    2.Kerala
    3.Assam
    4.Karantaka
    5.None of these
    Answer – 4.Karantaka

  22. _________become the last Indian state to adopt the Goods and Services Tax (GST) resolution
    1.J & K
    2.Tamil Nadu
    3.Mizoram
    4.Jharkhand
    5.None of these
    Answer – 1.J & K

  23. India’s tallest ATC tower to be operational at whicj of the following international airport ?
    1.Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport
    2.Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
    3.Veer Savarkar International Airport
    4.Indira Gandhi International Airport
    5.None of these
    Answer – 4.Indira Gandhi International Airport

  24. Ex Maitree 2017  is the military exercise between India and ___________
    1.China
    2.Thailand
    3.Indonesia
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 2.Thailand

  25. The headoffice of FinoPaytech is situated in which city ?
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Bengaluru
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here