Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from June Current Affairs 2017!!! 

Click Here to Attend Current Affairs based Static Quiz

  1. Yashaswini Singh Deswal is related with which sport ?
    1.Shooting
    2.Swimming
    3.Athelte
    4.Chess
    5.None of these
    Answer – 1.Shooting

  2. First International MSME Day is celebrated on __________
    1.June 30
    2.June 28
    3.June 25
    4.June 27
    5.None of these
    Answer – 4.June 27

  3. Which of the following currency of Romania ?
    1.Peso
    2.Leu
    3.Franc
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 2.Leu

  4. Aegon Ilkley Trophy related with which Sport ?
    1.Badminton
    2.Football
    3.Tennis
    4.Cricket
    5.None of these
    Answer – 3.Tennis

  5. ISC Open World Games-2017 held in which country ?
    1.India
    2.Nepal
    3.Indonesia
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer – 2.Nepal

  6. Which state has become the first state in the country to have a blood bank for the cattle ?
    1.Maharashtra
    2.Gujarat
    3.Karnataka
    4.Odisha
    5.None of these
    Answer – 4.Odisha

  7. Sharjah is the city of which country ?
    1.Iran
    2.Pakistan
    3.UAE
    4.Bengladesh
    5.None of these
    Answer – 3.UAE

  8. World’s First ATM Machine recently turns to Gold on 50th Birthday, which is located in
    1.London
    2.New York
    3.Paris
    4.Rome
    5.None of these
    Answer – 1.London

  9. The headquarters of International Economic Association is situate in which country ?
    1.Austria
    2.USA
    3.Spain
    4.France
    5.None of these
    Answer – 3.Spain

  10. FIFA U-17 World Cup games to be hosted by which Indian city ?
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Hyderabad
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  11. Michael Nyqvist is an actor from which country ?
    1.Switzerland
    2.Australia
    3.Sweden
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 3.Sweden

  12. __________ become the first country to give to UN Tax Fund with $100000 contribution
    1.India
    2.China
    3.USA
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 1.India

  13. Sol is the currency of which country ?
    1.Haiti
    2.Costa Rica
    3.Albenia
    4.Peru
    5.None of these
    Answer – 4.Peru

  14. Which country has recently started to construct the world’s first “Forest City ?
    1.Netherland
    2.USA
    3.China
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 3.China

  15. Every year June 29 is observed as ___________________
    1.National Standard Day
    2.National Statistics Day
    3.National MSME Day
    4.National Science Day
    5.None of these
    Answer – 2.National Statistics Day

  16. India’s first-ever mega trade event for the textiles sector ‘Textiles India’ held in which state ?
    1.Gujarat
    2.Maharashtra
    3.New Delhi
    4.Uttarakhand
    5.None of these
    Answer – 1.Gujarat

  17. Central government scheme SAUNI Yojana related with which of the following ?
    1.Skill Development
    2.Rural Development
    3.Education
    4.Irrigation
    5.None of these
    Answer – 4.Irrigation

  18. Sabita Chowdhury has passed away recently, she was famous in _________
    1.Singing
    2.Dancing
    3.Acting
    4.Politics
    5.None of these
    Answer – 1.Singing

  19. India’s latest communication satellite GSAT-17 launched from which place ?
    1.Thiruvananthapuram
    2.Alcantara
    3.Xichang
    4.French Guiana
    5.None of these
    Answer – 4.French Guiana

  20. Which social media launched first “Voter Registration Reminder” programme across India ?
    1.Twitter
    2.Facebook
    3.Whatsapp
    4.Hike
    5.None of these
    Answer – 2.Facebook

  21. Skill India mission motto to train over 40 crore (400 million) people in India by which year ?
    1.2022
    2.2020
    3.2019
    4.2025
    5.None of these
    Answer – 1.2022

  22. What is OALP ?
    1.Open Access Limited Policy
    2.Open Air Licensing Policy
    3.Open Acreage Licensing Policy
    4.Open Area Licensing Process
    5.None of these
    Answer – 3.Open Acreage Licensing Policy

  23. SIERRA ODC building is situated in which city of India ?
    1.Mumbai, Maharashtra
    2.Coimbatore, Tamil Nadu
    3.Bangalore, Karnataka
    4.Hyderabad, Telangana
    5.None of these
    Answer – 2.Coimbatore, Tamil Nadu

  24. The headoffice of GSMA Mobile World Congress is situated in ___________
    1.USA
    2.Austria
    3.Spain
    4.Switzerland
    5.None of these
    Answer – 3.Spain

  25. Aji River is one of the main rivers of which state ?
    1.Himachal Pradesh
    2.Madhya Pradesh
    3.Gujarat
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer – 3.Gujarat