Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from June Current Affairs 2017!!! 

  1. Luke Ronchi announces retirement from international cricket tournament, he belongs to which country ?
    1.West Indies
    2.Zimbabwe
    3.Australia
    4.New Zealand
    5.None of these
    Answer – 4.New Zealand

  2. The headquarters of International Atomic Energy Agency (IAEA) is in
    1.Austria
    2.France
    3.Australia
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 1.Austria

  3. __________become the country’s first city to deliver diesel at one’s doorstep
    1.Ahmedabad
    2.Bengaluru
    3.Chennai
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer – 2.Bengaluru

  4. Which state have withdrawn from Smart city mission ?
    1.Uttar Pradesh
    2.Manipur
    3.West Bengal
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 3.West Bengal

  5. Yerevan is the capital city of _________________
    1.Guam
    2.Armenia
    3.Chad
    4.Algeria
    5.None of these
    Answer – 2.Armenia

  6. What is INMS ?
    1.Indian Naval Material Management Service
    2.Indian Naval Management Medium System
    3.Indian Naval Mass Management Sales
    4.Indian Naval Material Management Save
    5.None of these
    Answer – 1.Indian Naval Material Management Service

  7. India’s biggest municipal bonds programme was launched by ____________
    1.Gurgaon Municipal Corporation
    2.Gandhinagar Municipal Corporation
    3.Guntur Municipal Corporation
    4.Pune Municipal Corporation
    5.None of these
    Answer – 4.Pune Municipal Corporation 

  8. VAJRA scheme launched to enables NRIs and overseas scientific community to participate and contribute to research and development by which department ?
    1.Department of External Affairs
    2.Department of Science and Technology
    3.Department of Education
    4.Department of Foreign Affairs
    5.None of these
    Answer – 2.Department of Science and Technology

  9. Biju Patnaik Award presented to recognise which field ?
    1.Science
    2.Literature
    3.Sports
    4.Cinema
    5.None of these
    Answer – 1.Science

  10. Cartosat-2E is a ______________satellite
    1.Weather Forecasting
    2.Communication
    3.Earth Observation
    4.Navigation Satellite
    5.None of these
    Answer – 3.Earth Observation

  11. Kavita Devi name is recently in news, She belongs to which field ?
    1.Sports
    2.Literature
    3.Cinema
    4.Politics
    5.None of these
    Answer – 1.Sports

  12. World Public Service day is observed every year on ___________
    1.June 21
    2.June 17
    3.June 27
    4.June 23
    5.None of these
    Answer –4.June 23

  13. City Liveability Index has launched by which ministry ?
    1.Ministry of Urban Development
    2.Ministry of Finance
    3.Ministry of Home Affairs
    4.Ministry of Statistics & Programme Implementation
    5.None of these
    Answer – 1.Ministry of Urban Development

  14. India’s first greenfield airport is in ______________
    1.Ahmedabad
    2.Hyderabad
    3.Mumbai
    4.New Delhi
    5.None of these.
    Answer – 2.Hyderabad

  15. Kazi Nazrul Islam airport is situated in which state ?
    1.West Bengal
    2.Jharkhand
    3.Madhya Pradesh
    4.Uttarakhnad
    5.None of these
    Answer – 1.West Bengal

  16. The head office of World Taekwondo Federation is in ____________
    1.Indonesia
    2.South Korea
    3.Germany
    4.Monaco
    5.None of these
    Answer – 2.South Korea

  17. Anish Bhanwala related with which Sport ?
    1.Athlete
    2.Swimming
    3.Chess
    4.Shooting
    5.None of these
    Answer – 4.Shooting

  18. Who among the following  lead the panel on National Education Policy ?
    1.Manjul Bhargava
    2.Ram Shankar Kureel
    3.K Kasturirangan
    4.Vasudha Kamat
    5.None of these
    Answer – 3.K Kasturirangan

  19. The India International Centre is a well known non-official organisation situated in
    1.New Delhi
    2.Kolkata
    3.Mumbai
    4.Bangalore
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  20. 135th Jagannath Puri chariot festival celebrated in which Indian state ?
    1.Kerala
    2.Rajasthan
    3.Odisha
    4.Mizoram
    5.None of these
    Answer – 3.Odisha

  21. Kuldeep Yadav is associated with ______________
    1.Athelete
    2.Wrestling
    3.Tennis
    4.Cricket
    5.None of these
    Answer – 4.Cricket

  22. World’s most powerful submarine detector was developed by which country ?
    1.Japan
    2.USA
    3.China
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 3.China

  23. The Indian Astronomical Observatory (IAO) is situated in
    1.J & K
    2.Tamil Nadu
    3.Punjab
    4.Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 1.J & K

  24. Palbinder Kaur became first turbaned judge of which country ?
    1.USA
    2.UK
    3.Canada
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 3.Canada

  25. The ‘Kanyashree Prakalpa’ initiative aimed to combat child marriage has been launched by which state government ?
    1.Haryana
    2.Gujarat
    3.Andhra Pradesh
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 4.West Bengal