Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from June Current Affairs 2017!!! 

  1. Who become the quickest batsman to 8000 runs in one-day international cricket ?
    1.MS Dhoni
    2.Yuvraj Singh
    3.Virat Kohli
    4.Hashim Amla
    5.None of these
    Answer – 3.Virat Kohli

  2. ‘Namma Metro’ is also known as ____________
    1.Mumbai Metro
    2.Bengaluru Metro
    3.Delhi Metro
    4.Chennai Metro
    5.None of these
    Answer – 2.Bengaluru Metro

  3. The World Summit on the Information Society (WSIS) Forum 2017 held in which country ?
    1.Switzerland
    2.Italy
    3.Germany
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 1.Switzerland

  4. Ana Brnabic  become first openly-gay politician to become the PM of which country ?
    1.Sweden
    2.Serbia
    3.Italy
    4.Ireland
    5.None of these
    Answer – 2.Serbia

  5. Helmut Kohl has passed away recently, he was the architect of which country reunification ?
    1.Bangladesh
    2.Russia
    3.Europe
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 4.Germany

  6. India’s first Post Office Passport Seva Kendra (POPSK) has been inaugurated in which city ?
    1.Varanasi
    2.Pune
    3.Mysuru
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 3.Mysuru

  7. The second annual meeting of the Asia Infrastructure Investment Bank (AIIB) was held in which of the following country ?
    1.China
    2.France
    3.Japan
    4.South Korea
    5.None of these
    Answer – 4.South Korea

  8. Connaught Place is one of the largest financial market in ____________
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Bengaluru
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 2.New Delhi

  9. The next edition of World T2O is scheduled to be held in which country ?
    1.2018
    2.2019
    3.2020
    4.2022
    5.None of these
    Answer – 3.2020

  10. First Indian trademark building Taj Mahal Palace is in
    1.Lucknow
    2.Jaipur
    3.Ahmedabad
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 4.Mumbai

  11. The headquarters of United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) is located in which of the following country ?
    1.Switzerland
    2.France
    3.USA
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 1.Switzerland

  12. ________________ is the currency of Malaysia
    1.Peso
    2.Euro
    3.Ringgit
    4.Franc
    5.None of these
    Answer – 3.Ringgit

  13. Which mission has recently completed 1000 Earth days in its orbit ?
    1.GSAT
    2.ASTROSAT
    3.Chandrayaan
    4.Mangalyaan
    5.None of these
    Answer – 4.Mangalyaan

  14. The Oval Pavilion is an international cricket ground in which country ?
    1.UK
    2.USA
    3.Australia
    4.New Zealand
    5.None of these
    Answer – 1.UK

  15. Kidambi Srikanth associated with which sport ?
    1.Tennia
    2.Snooking
    3.Badminton
    4.Chess
    5.None of these
    Answer – 3.Badminton

  16. Lisbon is the capital of ________________
    1.Kosovo
    2.Bulgaria
    3.Djibouti
    4.Portugal
    5.None of these
    Answer – 4.Portugal

  17. Which messaging platform become the first in India to launch payments facility ?
    1.Whatsapp
    2.Hike
    3.Facebook
    4.Twitter
    5.None of these
    Answer – 2.Hike

  18. World Refugee day is celebrated on which date of June month ?
    1.20
    2.18
    3.21
    4.26
    5.None of these
    Answer – 1.20

  19. ___________has become the first city in India  to use robot to control unruly traffic
    1.Lucknow
    2.Bengaluru
    3.Pune
    4.Indore
    5.None of these
    Answer – 4.Indore

  20. World’s first train that operates on a virtual track has been launched by which country  ?
    1.Russia
    2.Japan
    3.China
    4.India
    5.None of these
    Answer – 3.China

  21. India’s first single-wallet contactless, Open Loop Metro Card was launched by which bank ?
    1.Axis Bank
    2.SBI
    3.Yes Bank
    4.HDFC
    5.None of these
    Answer – 1.Axis Bank

  22. The head office of National Council of Applied Economic Research(NCAER) is in
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Hyderabad
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 2.New Delhi

  23. The Sainj Hydropower Project is related with which Indian state ?
    1.Gujarat
    2.J & K
    3.Punjab
    4.Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Himachal Pradesh

  24. The report ‘World Population Prospects – The 2017 Revision’ has been released by which International organization ?
    1.WHO
    2.UN
    3.UNICEF
    4.World bank
    5.None of these
    Answer – 2.UN

  25. The currency of Estonia is ______________
    1.Euro
    2.Lek
    3.Dram
    4.Ruble
    5.None of these
    Answer – 1.Euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here