Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from June Current Affairs 2017!!! 

  1. The currency of Iran is _____________________
    1.Ringgit
    2.Dollar
    3.Dirham
    4.Rial
    5.None of these
    Answer – 4.Rial

  2. ________ is the first bank to introduce biodegradable gift cards in India
    1.Yes Bank
    2.SBI
    3.Axis Bank
    4.BoI
    5.None of these
    Answer – 3.Axis Bank

  3. National Human Milk Bank opened at which city of India ?
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Ahmedabad
    4.Lucknow
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  4. World Ocean Day is observed on which date ?
    1.June 14
    2.June 8
    3.June 17
    4.June 10
    5.None of these
    Answer – 2.June 8

  5. Which of the following is the city of Somalia ?
    1.Mogadishu
    2.Bamako
    3.Oslo
    4.Baku
    5.None of these
    Answer – 1.Mogadishu

  6. India’s first underwater Metro will come up in _________
    1.Chennai
    2.New Delhi
    3.Mumbai
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 4.Kolkata

  7. 21st Federation Cup National Senior Athletics Championships was hosted by which state ?
    1.Punjab
    2.Odisha
    3.Maharashtra
    4.Uttarakhand
    5.None of these
    Answer – 1.Punjab

  8. The headquarters of United Nations Economic and Social Council is situated in which country ?
    1.Norway
    2.USA
    3.France
    4.Switzerland
    5.None of these
    Answer – 2.USA

  9. India’s first Aadhaar based iris eye scan customer verification ATM launched by which financial organization ?
    1.HDFC Bank
    2.DSB Bank
    3.SBI
    4.DCB Bank
    5.None of these
    Answer – 4.DCB Bank

  10. Bhupen Hazarika Award presented to recognise which field ?
    1.Science
    2.Sports
    3.Literature
    4.Cinema
    5.None of these
    Answer – 3.Literature

  11. Recently United Nations (UN) General Assembly approved the establishment of a new office on ____________
    1.Sustainable Development
    2.Women Empowerment
    3.Child Labour
    4.Terrorism
    5.None of these
    Answer – 4.Terrorism

  12. Astana is the capital of ____________________
    1.Kenya
    2.Jamaica
    3.Laos
    4.Kazakhstan
    5.None of these
    Answer – 4.Kazakhstan

  13. The head office of Shipping Corporation of India placed in which Indian city ?
    1.Mumbai
    2.Visakhapatnam
    3.Mangalore
    4.Kochi
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  14. The Gobi Desert is a large desert in ____________
    1.India
    2.Nepal
    3.China
    4.Jordan
    5.None of these
    Answer – 3.China

  15. 2017 Man Booker International Prize won by which Israeli author ?
    1.David Grossman
    2.Benjamin Netanyahu
    3.Aharon Appelfeld
    4.Gila Almagor
    5.None of these
    Answer – 1.David Grossman 

  16. World’s largest refinery and petrochemical complex to come up in which state of India ?
    1.Madhya Pradesh
    2.Gujarat
    3.Maharashtra
    4.Andhra Pradesh
    5.None of these
    Answer – 3.Maharashtra

  17. ‘Experience our Expertise’ is the tagline of _______________
    1.Yes Bank
    2.Vijaya Bank
    3.Canara Bank
    4.DSB Bank
    5.None of these
    Answer – 1.Yes Bank

  18. The report Global Innovation Index is releases annually by which international organization ?
    1.ITO
    2.UN
    3.World Bank
    4.WIPO
    5.None of these
    Answer – 4.WIPO

  19. 34th edition of ANUGA to be held in ________________
    1.Brazil
    2.USA
    3.UK
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 4.Germany

  20. What is ISF ?
    1.Investor Segment Finance
    2.Investor System Facility
    3.Investor Series Foundation
    4.Investor Service Fund
    5.None of these
    Answer – 4.Investor Service Fund 

  21. AUSINDEX-17 is a regular bilateral maritime exercise between India and _______
    1.America
    2.Australia
    3.Armenia
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 2.Australia

  22. 2017 International Labour Conference was held in which country ?
    1.Germany
    2.France
    3.Italy
    4.Switzerland
    5.None of these
    Answer – 4.Switzerland

  23. Which state government has launched an empowerment programme for the differently abled person ‘Anuyatra’?
    1.Tamil Nadu
    2.Rajasthan
    3.Karntaka
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 3.Karntaka

  24. Which country launched the world’s largest floating solar farm  ?
    1.India
    2.China
    3.Morocco
    4.Oman
    5.None of these
    Answer – 2.China

  25. _______________ is the currency of Ethiopia
    1.Franc
    2.Boliviano
    3.Ruble
    4.Birr
    5.None of these
    Answer – 4.Birr