Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from June Current Affairs 2017!!! 

  1. Digital wallet ‘T-Wallet’ launched by which state government ?
    1.Andhra Pradesh
    2.Telangana
    3.Karntaka
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 2.Telangana

  2. The headquarters of National Assessment and Accreditation Council is situated in ___________
    1.Bangalore
    2.Mumbai
    3.New Delhi
    4.Pune
    5.None of these
    Answer – 1.Bangalore

  3. Balwant Gargi is related with which field ?
    1.Science
    2.Polity
    3.Cinema
    4.Playwriting
    5.None of these
    Answer –4.Playwriting

  4. President of 72nd session of the UN General Assembly , Miroslav Lajcak belongs to which country ?
    1.Russia
    2.Italy
    3.Slovakia
    4.Kenya
    5.None of these
    Answer – 3.Slovakia

  5. Who is the author of the book ‘Beren And Lúthien’ ?
    1.J.R.R. Tolkien
    2.Christopher Tolkien
    3.Alan Lee
    4.Neil Gaiman
    5.None of these
    Answer – 1.J.R.R. Tolkien 

  6. World milk day is observed on _______________
    1.June 1
    2.June 2
    3.June 4
    4.June 5
    5.None of these
    Answer – 1.June 1

  7. India’s first freight village to come up in which Indian State ?
    1.Jharkhand
    2.Haryana
    3.Gujarat
    4.Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Uttar Pradesh

  8. First automatic coastal warning for disasters activated in _______________
    1.Maharashtra
    2.Odisha
    3.Rajasthan
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 2.Odisha

  9. In which year, NASA is set to launch the world’s first mission to Sun ?
    1.2020
    2.2017
    3.2018
    4.2022
    5.None of these
    Answer – 3.2018

  10. Nitin Kumar Sinha associated with which sport ?
    1.Tennis
    2.Badminton
    3.Gymnastic
    4.Weightlifting
    5.None of these
    Answer – 1.Tennis

  11. The head office of International Table Tennis Federation (ITTF) is in
    1.France
    2.USA
    3.Switzerland
    4.UK
    5.None of these
    Answer – 3.Switzerland

  12. The Indian Railways is decide to reduce emission by 33 per cent by which year ?
    1.2020
    2.2025
    3.2030
    4.2035
    5.None of these
    Answer – 3.2030

  13. The St. Petersburg International Economic Forum is related with which country ?
    1.USA
    2.Russia
    3.Vietnam
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 2.Russia

  14. HSBC Bank’s head office situated in which country ?
    1.UK
    2.USA
    3.Italy
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 1.UK

  15. ___________became the first state in India to launch single-woman pension scheme
    1.Gujarat
    2.Tamil Nadu
    3.Maharashtra
    4.Telangana
    5.None of these
    Answer – 4.Telangana

  16. 2017 World Environment Day (WED) theme is ___________________
    1.Think Eat Save
    2.Green Economy: Does it include you?
    3.Connecting People to Nature
    4.Your Planet Needs You – Unite to Combat Climate Change’
    5.None of these
    Answer – 3.Connecting People to Nature

  17. Which is the capital city of Montenegro ?
    1.Podgorica
    2.Budva
    3.Kotor
    4.Tivat
    5.None of these
    Answer – 1.Podgorica                

  18. Vijaya bank tagline is
    1.Relationship beyond banking
    2.A friend you can bank on
    3.Where India Banks
    4.The name you can bank upon
    5.None of these
    Answer – 2.A friend you can bank on

  19. Kalinga Literary Festival is an annual literary festival of which Indian State ?
    1.Meghalya
    2.J & K
    3.Punjab
    4.Odisha
    5.None of these
    Answer – 4.Odisha

  20. Recently, First university satellite of which country has sent off into space from the United States  ?
    1.Mongolia
    2.Peru
    3.Congo
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 1.Mongolia

  21. The head office of ICICI Bank is located in
    1.Kolkata
    2.Varanasi
    3.Chennai
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 4.Mumbai

  22. India’s heaviest rocket with a communications satellite __________ from Satish Dhawan Space Centre at Sriharikota in Andhra Pradesh.
    1.GSAT 18
    2.GSAT 19
    3.GSAT 17
    4.GSAT 20
    5.None of these
    Answer – 2.GSAT 19

  23. Bharat Gaurav Lifetime Achievement award is presented to whom ?
    1.Politician
    2.Scientist
    3.Businessman
    4.Artists
    5.None of these
    Answer – 3.Businessman

  24. _____________ is the currency of Denmark
    1.Euro
    2.Dollar
    3.Kron
    4.Sterling
    5.None of these 
    Answer – 3.Kron

  25. First public bicycle sharing project of India was launched in which city ?
    1.Mysuru
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Bengaluru
    5.None of these
    Answer – 1.Mysuru