Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from May Current Affairs 2017!!! 

  1. _____________ is the first woman to conquer Mount Everest twice within five days. 
    1.Anshu Jamsenpa
    2.Santosh Yadav
    3.Malavath Purna
    4.Premlata Agarwal
    5.None of these
    Answer – 1.Anshu Jamsenpa 

  2. Dag Hammarskjöld Medals given by which international organization ?
    1.UN
    2.UNESCO
    3.WHO
    4.IMO
    5.None of these
    Answer – 1.UN

  3. Which country is agreed to build a war museum at Maibam Lokpa Ching in Manipur ?
    1.Italy
    2.Russia
    3.USA
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 4.Japan

  4. The first branch of Paytm Payments Bank is opened in which city of India ?
    1.Noida
    2.New Delhi
    3.Mumbai
    4.Pune
    5.None of these
    Answer – 1.Noida

  5. NISAR mission is a joint project between which two organization ?
    1.ISRO, JAXA
    2.NASA, ESA
    3.ISRO, SpaceX
    4.NASA, ISRO
    5.None of these
    Answer – 4.NASA, ISRO

  6. Which of the following is the currency of  Sweden ?
    1.Dollar
    2.Krona
    3.Euro
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 2.Krona

  7. The Committee on Scouts & Guides is headed by who among the following ?
    1.Partha Mukhopadhay
    2.Madhukar Gupta
    3.Madhav Chitale
    4.Harsh Malhotra
    5.None of these
    Answer – 4.Harsh Malhotra

  8. Which of the following country is not a member of Regional Comprehensive Economic Partnership(RCEP) ?
    1.Singapore
    2.Nepal
    3.Japan
    4.Mynamar
    5.None of these
    Answer – 2.Nepal

  9. Which country become first in Asia to declared that same-sex couples have the right to legally marry ?
    1.Cambodia
    2.Yemen
    3.Taiwan
    4.Vietnam
    5.None of these
    Answer – 3.Taiwan

  10. The Parli Thermal Power Station is placed in ________________
    1.Maharashtra
    2.Tamil Nadu
    3.Manipur
    4.Punjab
    5.None of these
    Answer – 1.Maharashtra

  11. ______________ is the  currency of Ecuador
    1.Peso
    2.Franc
    3.Euro
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 4.Dollar

  12. The longest bridge of India, Dhola-Sadiya Bridge is built in which state of India ?
    1.Meghalaya
    2.Assam
    3.Uttarakhand
    4.J & K
    5.None of these
    Answer – 2.Assam

  13. Angkor Wat is an Indianized temple complex in ________________
    1.Russia
    2.Peru
    3.Cambodia
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 3.Cambodia

  14. 2018 NATO summit to be hosted by which country ?
    1.India
    2.China
    3.USA
    4.Brussels
    5.None of these
    Answer – 4.Brussels

  15. An eminent music director Wajahat Attre is in news, he belongs to which of the following country ?
    1.Pakistan
    2.Nepal
    3.Afghanistan
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 1.Pakistan

  16. India’s first underwater rail tunnel connect with which lake ?
    1.Chilika lake
    2.Loktak lake
    3.Salt lake
    4.Dal lake
    5.None of these
    Answer – 3.Salt lake

  17. The Foreign Investment Promotion Board (FIPB) was a national agency abolished in financial year
    1.2016-17
    2.2017-18
    3.2018-19
    4.2015-16
    5.None of these
    Answer – 2.2017-18

  18. WHO head Tedros Adhanom Ghebreyesus from which country ?
    1.Ireland
    2.German
    3.Italy
    4.Ethiopia
    5.None of these
    Answer – 4.Ethiopia

  19. Maibam Lokpa Ching is a historical place of India, which is in _________________
    1.Karnataka
    2.Jharkhand
    3.Manipur
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer – 3.Manipur

  20. Kandla Port Trust is a seaport in ________________
    1.Maharashtra
    2.Goa
    3.Kerala
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 4.Gujarat

  21. The’Good Morning Squad’was formed in which state curb open defecation in all villages and districts ?
    1.Telangana
    2.Maharashtra
    3.Gujarat
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer – 2.Maharashtra

  22. On which date, the World Biodiversity Day is observed ?
    1.May 22
    2.June 5
    3.May 28
    4.July 12
    5.None of these
    Answer – 1.May 22

  23. The head office of Karnataka Bank is situated in which Indian city ?
    1.Hyderabad
    2.Chennai
    3.Mumbai
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer –5.None of these

  24. Azraq is the world’s first refugee camp powered by renewable energy, which is in _________
    1.Syria
    2.Jordan
    3.Israel
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer – 2.Jordan

  25. Banga Bibhushan Samman is given by which state government ?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Maharashtra
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 4.West Bengal