Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from May Current Affairs 2017!!! 

  1. The currency of Bahamas is _____________
    1.Euro
    2.Dollar
    3.Franc
    4.Rupee
    5.None of these
    Answer – 2.Dollar

  2. The ‘Spyder’ is which type of missile ?
    1.Surface-to-air-missile
    2.Air-to-Surface-missile
    3.Surface-to-surface-missile
    4.Air-to-air-missile
    5.None of these
    Answer – 1.Surface-to-air-missile

  3. Which date is observed as the International Nurses Day ?
    1.May 17
    2.May 10
    3.May 16
    4.May 12
    5.None of these
    Answer – 4.May 12

  4. An electric radio cabs to be introduced in which city for the first time in India ?
    1.Bhopal
    2.Lucknow
    3.Nagpur
    4.Patna
    5.None of these
    Answer – 3.Nagpur

  5. Which of the following is the capital city of Congo  ?
    1.Havana
    2.Brazzaville
    3.Tirana
    4.Praia
    5.None of these
    Answer – 2.Brazzaville

  6. The Public Affairs Index (PAI) of India is prepared yearly by which of the following ?
    1.Quality Council of India
    2.Finance Ministry
    3.NITI Aayog
    4.Public Affairs Centre
    5.None of these
    Answer – 4.Public Affairs Centre

  7. First outreach programme ‘Videsh Sampark’ was held in which state ?
    1.Telangana
    2.Kerala
    3.Madhya Pradesh
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 1.Telangana

  8. The world electricity accessibility ranking is released by which organization ?
    1.UN
    2.World Bank
    3.IAEA
    4.WTO
    5.None of these
    Answer – 2.World Bank

  9. The headquarters of UCO Bank is located in which city of India ?
    1.Varanasi
    2.New Delhi
    3.Mumbai
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 4.Kolkata

  10. The Govardhan Eco Village recently in news, which is in  __________state
    1.Andhra Pradesh
    2.Assam
    3.Maharashtra
    4.Manipur
    5.Sikkim
    Answer – 3.Maharashtra

  11. The Nirbhaya Fund is administered by which department ?
    1.Department of Public Enterprises
    2.Department of Economic Affairs
    3.Department of Commerce
    4.Department of Industrial Policy & Promotion
    5.None of these
    Answer – 2.Department of Economic Affairs

  12. Firstever Aquatic Rainbow Technology Park (ARTP) to be set up in which city ?
    1.Chennai
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Bengaluru
    5.None of these
    Answer –1.Chennai

  13. Henderson Island is recently in news, which is located in ______________ ocean
    1.Indian
    2.Arctic
    3.Atlantic
    4.Pacific
    5.None of these
    Answer – 4.Pacific

  14. The Rajiv Gandhi International Airport is in
    1.Mumbai
    2.Ahmedabad
    3.Hyderabad
    4.Bengaluru
    5.None of these
    Answer – 3.Hyderabad

  15. The prestigious Dan David prize awarded to recognize which field ?
    1.Literature
    2.Sports
    3.Astronomy
    4.Science
    5.None of these
    Answer – 3.Astronomy

  16. Indian Army gets M777 Ultra Lightweight Howitzer artillery guns from which country ?
    1.USA
    2.Russia
    3.Japan
    4.China
    5.None of these
    Answer – 1.USA

  17. The headquarters of World Meteorological Organization is situated in ____________
    1.Kenya
    2.Switzerland
    3.USA
    4.France
    5.None of these
    Answer – 2.Switzerland

  18. Mahmoud Abbas recently came to India, he was the president of
    1.UK
    2.Afghanistan
    3.Palestine
    4.Iran
    5.None of these
    Answer – 3.Palestine

  19. SIMBEX is an annual bilateral naval exercise conducted between Indian and __________
    1.Malaysia
    2.Singapore
    3.France
    4.Sri Lanka
    5.None of these
    Answer – 2.Singapore

  20. In which year,the Indira Gandhi Peace Prize was established  ?
    1.1986
    2.1982
    3.1990
    4.1993
    5.None of these
    Answer – 1.1986

  21. The International Museum day is celebrated across the world on ___________
    1.June 2
    2.May 20
    3.May 19
    4.May 18
    5.None of these
    Answer – 4.May 18

  22. The Indian Agricultural Institute (IARI) to be established in which state ?
    1.Tamil Nadu
    2.Sikkim
    3.Haryana
    4.Assam
    5.None of these
    Answer – 4.Assam

  23. The National Dengue Day is observed by GOI on
    1.May 16
    2.May 17
    3.May 18
    4.May 15
    5.None of these
    Answer – 1.May 16

  24. The Inmarsat-5 F4 satellite was launched by which space agency ?
    1.NASA
    2.ISRO
    3.SpaceX
    4.JAXA
    5.None of these
    Answer – 3.SpaceX

  25. Who became the first Indian to win a race in the GP3 Series ?
    1.Nirei Fukuzumi
    2.Arjun Maini
    3.Sarath Kumar
    4.Alisha Abdullah
    5.None of these
    Answer – 2.Arjun Maini