Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 41

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from May Current Affairs 2017!!!

  1. ISRO’s the South Asia Satellite (GSAT-9)was launched using  ___________rocket.
    1.GSLV-F01
    2.GSLV-F10
    3.GSLV-F08
    4.GSLV-F09
    5.None of these
    Answer – 4.GSLV-F09

  2. Antyodaya Anna Yojana was launched by which state to offer meals at subsidised rates for workers ?
    1.Haryana
    2.Maharashtra
    3.Tamil Nadu
    4.Andhra Pradesh
    5.None of these
    Answer – 1.Haryana

  3. In which year, Floating Rate Bonds were introduced first time in India ?
    1.1988
    2.1995
    3.1990
    4.1982
    5.None of these
    Answer – 2.1995

  4. The Foreign exchange reserves are managed by which of the following organization for the Indian government and the main component is foreign currency assets ?
    1.IMF
    2.NSE
    3.Ministry of finance
    4.RBI
    5.None of these
    Answer – 4.RBI

  5. Leila Seth was the first woman judge of which high court ?
    1.Chennai
    2.Ahmedabd
    3.Delhi
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 3.Delhi

  6. BBIN stands for which four countries ?
    1.Bangladesh, Bhutan, India, Nepal
    2.Brazil, Bhutan, Italy, Nepal
    3.Bhutan, Belarus, Indonesia, Netherland
    4.Bangladesh, Bhutan, India, Norway
    5.None of these
    Answer – 1.Bangladesh, Bhutan, India, Nepal

  7. Sultan Azlan Shah Cup associated with which sports ?
    1.Badminton
    2.Football
    3.Cricket
    4.Hockey
    5.None of these
    Answer – 4.Hockey

  8. India’s first bio refinery plant for renewable fuels and chemicals has been inaugurated  in which state ?
    1.Andhra Pradesh
    2.Karnataka
    3.Maharashtra
    4.Sikkim
    5.None of these
    Answer – 3.Maharashtra

  9. The headquarters of Central Reserve Police Force (CRPF) is located in ____________
    1.Kolkata
    2.Chhattisgarh
    3.New Delhi
    4.Pune
    5.None of these
    Answer – 2.Chhattisgarh

  10. ICMIS stands for _______________________
    1.Integrated Case Management Information System
    2.Immediate Co-ordinate Member Information Service
    3.Integrated Case Medium Information Software
    4.Integrated Court Management Information Series
    5.None of these
    Answer – 1.Integrated Case Management Information System

  11. What is the theme of World Migratory Bird Day 2017  ?
    1.Spread Your Wings for Bird Conservation
    2.Life Cycle of Migratory Birds
    3.Their Future is our Future- a Healthy Planet for Migratory Birds and People
    4.Restore Habitat, Restore Birds
    5.None of these
    Answer – 3.Their Future is our Future- a Healthy Planet for Migratory Birds and People

  12. The HQ of Yes Bank is situated in which city of India ?
    1.Mumbai
    2.Kolkata
    3.Bengaluru
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  13. The Indian-Ocean Rim Association’s is in which country ?
    1.France
    2.USA
    3.UK
    4.Mauritius
    5.None of these
    Answer – 4.Mauritius

  14. _________is the first database of India for the primary capital market covering fund raising by GOI
    1.APART
    2.DEAL
    3.PRIME
    4.PROMO
    5.None of these
    Answer – 3.PRIME

  15. The Woodrow Wilson Award is given by US for
    1.Public Service
    2.Literature
    3.Cinema
    4.Science
    5.None of these
    Answer – 1.Public Service 

  16. For the first time in India, government has appointed transgenders community in which railway station ?
    1.New Delhi
    2.Lucknow
    3.Kochi
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 3.Kochi

  17. ________ is the first state to introduce a logo for identifying vehicles driven by persons with hearing impairment
    1.Jharkhand
    2.Maharashtra
    3.Andhra Pradesh
    4.Telangana
    5.None of these
    Answer – 4.Telangana

  18. The International Court Of Justice is headquartered in ____________
    1.USA
    2.Netherland
    3.Austria
    4.UK
    5.None of these
    Answer – 2.Netherland

  19. The National Basketball Association (NBA) has inaugurated its first ever academy in which state ?
    1.New Delhi
    2.Karntaka
    3.Uttar Pradesh
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 3.Uttar Pradesh

  20. Which of the following is the currency of Philippines ?
    1.Peso
    2.Sterling
    3.Euro
    4.Pound
    5.None of these
    Answer – 1.Peso

  21. The headquarters of United Nations Human Settlements Programme is in
    1.USA
    2.Australia
    3.Netherland
    4.Kenya
    5.None of these
    Answer – 4.Kenya

  22. The CORPAT is a bilateral maritime exercise between India and ______________
    1.China
    2.Indonesia
    3.Nepal
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 2.Indonesia

  23. On which date of May, World Red Cross Day observed across the world ?
    1.May 8
    2.May 9
    3.May 7
    4.May 10
    5.None of these
    Answer – 1.May 8

  24. Eager Lion is a two-week multinational military exercise held annually in which country ?
    1.USA
    2.Jordan
    3.UK
    4.UAE
    5.None of these
    Answer – 2.Jordan

  25. The head office of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is in
    1.USA
    2.France
    3.Switzerland
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 3.Switzerland