Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 40

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from May Current Affairs 2017!!!

  1. The capital city of Cyprus is ________________
    1.Beirut
    2.Dili
    3.Nocosia
    4.Yerevan
    5.None of these
    Answer – 3.Nocosia

  2. India’s first automatic weather station inaugurated in which state ?
    1.Assam
    2.Maharashtra
    3.Uttarakhand
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 2.Maharashtra

  3. What is RFID ?
    1.Reader-Frequent Information Detection
    2.Radial-Facial Identification
    3.Radio-Frequency Inter Detection
    4.Radio-Frequency Identification
    5.None of these
    Answer – 4.Radio-Frequency Identification

  4. Who become the first Indian to win Asian Squash title in Chennai in May 2017 ?
    1.Joshna Chinappa
    2.Dipika Pallikal Karthik
    3.Anuroop
    4.Saurav Goshal
    5.None of these
    Answer – 1.Joshna Chinappa 

  5. In which state, India’s second tallest flag pole has been inaugurated ?
    1.Himachal Pradesh
    2.Punjab
    3.Gujarat
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 4.Maharashtra

  6. The Avvaiyar Award is presented by which state government ?
    1.Karnataka
    2.Tamil Nadu
    3.Andhra Pradesh
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer – 2.Tamil Nadu

  7. Renowned climber Ueli Steck belongs to which country ?
    1.England
    2.USA
    3.Switzerland
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 3.Switzerland

  8. Which state has changed the financial year to January-December  from April-March for the first time?
    1.Madhya Pradesh
    2.Assam
    3.Odisha
    4.Goa
    5.None of these
    Answer – 1.Madhya Pradesh

  9. Indian Railways’ first Humsafar Express flagged off between ____________ and _________________
    1.Ahmedabad, Chennai
    2.Ahmedabad, Mumbai
    3.Mumbai, Chennai
    4.New Delhi, Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.Ahmedabad, Chennai

  10. World’s highest railway bridge will be built on which of the following river ?
    1.Chenab
    2.Ganges
    3.Ravi
    4.Shingo
    5.None of these
    Answer – 1.Chenab

  11. World’s first quantum computing machine has been made by which country ?
    1.Italy
    2.Japan
    3.USA
    4.China
    5.None of these
    Answer – 4.China

  12. The PAC is formed every year with a strength of how many people ?
    1.22
    2.17
    3.20
    4.15
    5.None of these
    Answer – 1.22

  13. The headquarters of Indian Council of Social Science Research (ICSSR) is situated in
    1.Bengaluru
    2.Mumbai
    3.New Delhi
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 3.New Delhi

  14. Brahmos missile is developed with the technical help of which country ?
    1.Japan
    2.Russia
    3.Israel
    4.China
    5.None of these
    Answer – 2.Russia

  15. First World Tuna Day was observed on ______________-
    1.May 3
    2.May 15
    3.May 7
    4.May 2
    5.May 21
    Answer – 4.May 2

  16. The 13th International Permaculture Convergence (IPC) is scheduled to be held in
    1.Hyderabad
    2.Mumbai
    3.New Delhi
    4.Varanasi
    5.None of these
    Answer – 1.Hyderabad

  17. eVIN stands for _______________
    1.Electronic Vehicle Immunisation Network
    2.Electronic Vaccine Internet Number
    3.Electrical Vaccine Intelligence Network
    4.Electronic Vaccine Intelligence Network
    5.None of these
    Answer – 4.Electronic Vaccine Intelligence Network

  18. India’s first private sector small arms manufacturing plant has inaugurated in which city of Madhya Pradesh ?
    1.Indore
    2.Malanpur
    3.Ujjain
    4.Sagar
    5.None of these
    Answer – 2.Malanpur

  19. Express Wi-Fi service was launched by ____________
    1.Facebook
    2.Google
    3.Microsoft
    4.TCS
    5.None of these
    Answer – 1.Facebook

  20. What is the currency of Syria ?
    1.Franc
    2.Euro
    3.Pound
    4.Sterling
    5.None of these
    Answer – 3.Pound

  21. The head office of UN Human Rights Council(UNHRC) is in
    1.Austria
    2.Switzerland
    3.USA
    4.France
    5.None of these
    Answer – 2.Switzerland

  22. The largest west flowing river Narmada is rising from which state ?
    1.Madhya Pradesh
    2.Kerala
    3.Manipur
    4.Punjab
    5.None of these
    Answer – 1.Madhya Pradesh

  23. Vijayawada Airport is located in ______________
    1.Kerala
    2.Madhya Pradesh
    3.Telangana
    4.Andhra Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Andhra Pradesh

  24. The outlay for SAMPADA scheme is 
    1.Rs.1000 Cr
    2.Rs.6000 Cr
    3.Rs.5000 Cr
    4.Rs.2500 Cr
    5.None of these
    Answer – 2.Rs.6000 Cr

  25. Gonda has ranked at the bottom as the dirtiest city in the Swachh Bharat survey,Gonda is located in which state of India ?
    1.Uttar Pradesh
    2.Jharkhand
    3.Sikkim
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 1.Uttar Pradesh