Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 39

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from April Current Affairs 2017!!!

  1. The US has dropped the “mother of all bombs” in which country ?
    1.Syria
    2.Iran
    3.Iraq
    4.Afghanistan
    5.None of these
    Answer – 4.Afghanistan

  2. India’s first waterway project related with which river ?
    1.Ganges
    2.Yamuna
    3.Mahanadi
    4.Tapti
    5.None of these
    Answer – 1.Ganges

  3. ‘Deekshabhoomi’ is a sacred place associated with which leader ?
    1.Indira Gandhi
    2.Dr. Ambedkar
    3.Mahatma Gandhi
    4.Rajiv Gandhi
    5.None of these
    Answer – 2.Dr. Ambedkar

  4. The final Digidhan Mela was launched in _________________
    1.Varanasi
    2.Gandhi Nagar
    3.Pune
    4.Nagpur
    5.None of these
    Answer – 4.Nagpur

  5. The Global Analysis and Assessment of Sanitation and Drinking-Water (GLAAS) report has been released by which organization ?
    1.UNEDP
    2.WEF
    3.UN
    4.WHO
    5.None of these
    Answer – 4.WHO

  6. What is ISNP?
    1.Internet Service Natonal Platform
    2.Insurance Self Networking Payment
    3.Insurance Self Networking Platform
    4.Immediate Self Networking Process
    5.None of these
    Answer – 3.Insurance Self Networking Platform 

  7. Rongali Bihu  is the chief festival of which Indian state ?
    1.Assam
    2.Gujarat
    3.Rajasthan
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 1.Assam

  8. _____________become the first state to launch a special awareness drive for transgenders to register as voters 
    1.Bihar
    2.Tamil Nadu
    3.New Delhi
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 4.Maharashtra

  9. M.S. Swaminathan Award for honouring outstanding contribution in which field ?
    1.Literature
    2.Agriculture
    3.Science & Technology
    4.Cinema
    5.None of these
    Answer – 2.Agriculture

  10. The currency of Turkey is _____________________
    1.Euro
    2.Lira
    3.Rial
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 2.Lira

  11. Sagarmatha Frienship 2017 is the military exercise between which two countries ? 
    1.Pakistan & US
    2.Nepal & India
    3.China & Nepal
    4.Bangladesh & Nepal
    5.None of these
    Answer – 3.China & Nepal

  12. World Heritage day is observed on
    1.April 5
    2.January 7
    3.June 15
    4.May 8
    5.April 18
    Answer – 5.April 18

  13. Chris Gayle is related with Cricket from which country ?
    1.Zimbabwe
    2.New Zealand
    3.Jamaica
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 3.Jamaica

  14. Recently China has renamed some of the places in which Indian state ?
    1.Arunachal Pradesh
    2.Assam
    3.Himachal Pradesh
    4.Uttar Pradesh
    5.J & K
    Answer – 1.Arunachal Pradesh

  15. 14th Edition of United Nations International Day of Vesak 2017 was hosted by which country ?
    1.Pakistan
    2.Sri Lanka
    3.India
    4.China
    5.Nepal
    Answer – 2.Sri Lanka

  16. Glusi Nicolini is the Mayor of ___________
    1.USA
    2.Italy
    3.Egypt
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 2.Italy

  17. Which country has recently launched its first satellite into space ?
    1.Mongolia
    2.Nepal
    3.Norway
    4.Mauritius
    5.None of these
    Answer – 1.Mongolia

  18. 2022 Asian games will be hosted by which country ?
    1.Thailand
    2.South Korea
    3.Philippines
    4.China
    5.None of these
    Answer – 4.China

  19. The ‘Nyaya Mitra’ schemes was launched by which Ministry ?
    1.Department of Justice.
    2.Department Of Science & Technology
    3.Department of School Education & Literacy
    4.Department of Education and Training
    5.None of these
    Answer – 1.Department of Justice.

  20. Gwadar Port is a warm-water, deep-sea port in _______________
    1.Nepal
    2.China
    3.India
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer –4.Pakistan

  21. 2018 Asian Games to be held in which country ?
    1.India
    2.Indonesia
    3.China
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 2.Indonesia

  22. ____________has become the first to use new satellite-based real-time global aircraft tracking  
    1.United Airline
    2.Malaysia Airline
    3.Singapore Airline
    4.Delta Air Lines
    5.None of these
    Answer – 2.Malaysia Airline

  23. National Disaster Management Authority (NDMA) has conducted first-of-its-kind mock exercise on forest fire in  ______________
    1.Uttarakhand
    2.Gujarat
    3.Odisha
    4.Rajasthan
    5.None of these
    Answer – 1.Uttarakhand

  24. The Supreme court has mentioned how much % of his net salary to be given to his ex-wife for maintenance ?
    1.20%
    2.40%
    3.30%
    4.25%
    5.None of these
    Answer – 4.25%

  25. Which state has decided to set up ‘Book banks’ in all schools ?
    1.Jharkahand
    2.Madhya Pradesh
    3.Punjab
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer – 3.Punjab