Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from April Current Affairs 2017!!!

  1. The Deendayal Rasoi Yojana was launched by which state government ?
    1.Madhya Pradesh
    2.Uttarakhand
    3.Maharashtra
    4.Rajasthan
    5.None of these
    Answer – 1.Madhya Pradesh

  2. Global Travel and Tourism Competitiveness Report 2017 was published by which Organization ?
    1.UN
    2.World Bank
    3.WEF
    4.TripAdvisor
    5.None of these
    Answer – 3.WEF

  3. A financial outlay of Cyber Physical Systems (CPS) programme is _____________
    1.Rs.1000 Cr
    2.Rs.2000 Cr
    3.Rs.4000 Cr
    4.Rs.3000 Cr
    5.Rs.5000 Cr
    Answer – 4.Rs.3000 Cr

  4. Rashtriya Krishi Vikas Yojna (RKVA) is related with
    1.Welfare programme
    2.Education
    3.Agriculture
    4.Rural Development
    5.None of these
    Answer – 3.Agriculture

  5. India’s first wildlife DNA bank will be setup in which state ?
    1.Uttar Pradesh
    2.Assam
    3.Haryana
    4.Gujarat
    5.Odisha
    Answer – 1.Uttar Pradesh

  6. India’s first Basketball School was inaugurated by NBA in which city?
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Bengaluru
    4.Hyderabad
    5.Ahmedabad
    Answer – 2.Mumbai

  7. 2017 World Health Day theme is
    1.Depression: Let’s talk
    2.Halt the rise: beat diabetes
    3.Good health adds life to years
    4.Working together for health
    5.Move for health
    Answer – 1.Depression: Let’s talk

  8. North Koel River flows through which Indian state ?
    1.West Bengal
    2.J & K
    3.Meghalaya
    4.Jharkhand
    5.Punjab
    Answer – 4.Jharkhand

  9. The currency of Uruguay is
    1.Euro
    2.Peso
    3.Dollar
    4.Rupee
    5.None of these
    Answer – 2.Peso

  10. K Shyam Kumar associated with which sport ?
    1.Cricket
    2.Weightlifting
    3.Boxing
    4.Tennis
    5.Badminton
    Answer – 3.Boxing

  11. India’s first micro-drama festival,Titled “Thespis” held in
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Varanasi
    5.Kochi
    Answer – 1.New Delhi

  12. 2017 Asian Youth Chess championship was held in which country ?
    1.China
    2.Australia
    3.Nepal
    4.Uzbekistan
    5.Russia
    Answer – 4.Uzbekistan

  13. The headquarters of International Amateur Boxing Association (AIBA) is in
    1.USA
    2.Malaysia
    3.Switzerland
    4.Australia
    5.Philiphines
    Answer – 3.Switzerland

  14. ‘World Homeopathy Day’ is observed every year on
    1.April 8
    2.April 10
    3.April 12
    4.April 9
    5.April 14
    Answer – 2.April 10

  15. Which of the following is the capital city of Mongolia ?
    1.Malabo
    2.Tirana
    3.Prague
    4.Ulaanbaatar
    5.None of these
    Answer – 4.Ulaanbaatar

  16. 2022 FIFA World Cup will be hosted by
    1.Qatar
    2.China
    3.Russia
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 1.Qatar

  17. The head ofiice of UNHCR, the UN refugee Agency is a global organization is in which country ?
    1.USA
    2.Switzerland
    3.Netherland
    4.Philiphines
    5.Australia
    Answer – 2.Switzerland

  18. What is the currency of Georgia ?
    1.Pula
    2.Franc
    3.Lek
    4.Iari
    5.Euro
    Answer – 4.Iari

  19. The Haldia Port is situated in  ____________________
    1.West Bengal
    2.Karnataka
    3.Telangana
    4.J & K
    5.Kerala
    Answer – 1.West Bengal

  20. Recently Samajwadi Pension Scheme in news, this scheme is related with which state ?
    1.West Bengal
    2.Gujarat
    3.Andhra Pradesh
    4.Uttar Pradesh
    5.Assam
    Answer – 4.Uttar Pradesh

  21. The Pulitzer Prize is awarded by which country ?
    1.USA
    2.Germany
    3.Australia
    4.UK
    5.Netherland
    Answer – 1.USA

  22. The Bank Board Bureau is located in which city ?
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Chennai
    4.Bengaluru
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  23. Hrudaya deposit scheme was launched by
    1.ESAF Small Finance Bank
    2.Airtel Payment Bank
    3.Amazon
    4.Samsung
    5.Ujjivan Small Finance Bank
    Answer – 1.ESAF Small Finance Bank

  24. Which country is not included in G7 group ?
    1.Germany
    2.China
    3.Japan
    4.France
    5.Italy
    Answer – 2.China

  25. The Survey General of India is located in
    1.Haridwar
    2.Jaipur
    3.Kolkata
    4.Dehradun
    5.Pune
    Answer – 4.Dehradun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here