Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 37

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from April Current Affairs 2017!!!

  1. The head office of International Civil Aviation Organisation is in
    1.USA
    2.Canada
    3.France
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 2.Canada

  2. The Belmont Forum Secretariat is recently in news, it is related with which country ?
    1.Bangladesh
    2.China
    3.Russia
    4.France
    5.None of these
    Answer – 4.France

  3. Mahatma Gandhi Pravasi Suraksha Yojana is a/an ________________
    1.Saving Scheme
    2.Pension Scheme
    3.Insurance Scheme
    4.Subsidy Scheme
    5.None of these
    Answer – 3.Insurance Scheme

  4. Which country is not included in Gulf Cooperation Council (GCC)    ?
  5. 1.UAE
    2.Saudi Arabia
    3.Oman
    4.Iran
    5.Qatar
    Answer – 4.Iran

  6. Jhargram Blooms is declared as  22nd District of ________________
    1.West Bengal
    2.Jharkhand
    3.Maharashtra
    4.Nagaland
    5.None of these
    Answer – 1.West Bengal

  7. __________________ is the first country to make equal pay mandatory
    1.Switzerland
    2.Germany
    3.Iceland
    4.Australia
    5.None of these
    Answer – 3.Iceland

  8. India’s first Basketball School has opened in which city  ?
    1.New Delhi
    2.Bengaluru
    3.Mumbai
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 3.Mumbai

  9. What is the theme of 2017 World Health Day ?
    1.Depression
    2.Diabetes
    3.Depression: Let’s Talk
    4.Tension free world
    5.None of these
    Answer – 3.Depression: Let’s Talk

  10. Which state of India related with North Koel irrigation project  ?
    1.Jharkhand
    2.Manipur
    3.Punjab
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 1.Jharkhand

  11. The youngest-ever Nobel Prize laureate Malala Yousafzai belongs to which country ?
    1.Syria
    2.Israel
    3.USA
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer – 4.Pakistan

  12. Which app is India’s first multi-bank mobile payment app?
    1.Chillr
    2.m-Pesa
    3.Buddy
    4.BHIM
    5.None of these
    Answer – 1.Chillr

  13. Shyam Kumar is associated with which sport ?
    1.Billiards
    2.Athelete
    3.Badminton
    4.Boxing
    5.None of these
    Answer – 4.Boxing

  14. The VUDA Children’s Arena is situated in
    1.New Delhi
    2.Maharshtra
    3.Kerala
    4.Andhra Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Andhra Pradesh

  15. India’s first ever micro-drama festival  ‘Thespis’held in which city ?
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Pune
    4.Varanasi
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  16. The Indian Veterinary Research Institute (IVRI) is located in
    1.Telangana
    2.Jharkhand
    3.Rajasthan
    4.Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Uttar Pradesh

  17. What is CPS ?
    1.Cyber Physical Systems
    2.Central Physical Software
    3.Cyber Platform Service
    4.Cental Physical Scheme
    5.None of these
    Answer – 1.Cyber Physical Systems

  18. Kirti Chakra award is associated with
    1.Navy
    2.Army
    3.Military
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 3.Military

  19. Global Travel and Tourism Competitiveness Report published by which organization ?
    1.WTO
    2.WHO
    3.UN
    4.WEF
    5.None of these
    Answer – 4.WEF

  20. Deendayal Rasoi Yojana was launched by which state government ?
    1.Andhra Pradesh
    2.J & K
    3.Karnataka
    4.Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Madhya Pradesh

  21. Kani tribes people living in which state of India ?
    1.Himachal Pradesh
    2.Odisha
    3.Kerala
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 3.Kerala

  22. Recently, NPDRR in news, D stands for
    1.Discount
    2.Deduction
    3.Disaster
    4.Development
    5.None of these
    Answer – 3.Disaster

  23. The NTR National Award is associated with which field ?
    1.Cinema
    2.Sports
    3.Literature
    4.Science
    5.None of these
    Answer – 1.Cinema

  24. What is the current Bank Rate ?
    1.6.75%
    2.6.50%
    3.6.25%
    4.6%
    5.None of these
    Answer – 2.6.50%

  25. The capital city of Iceland is
    1.Dili
    2.Lome
    3.Jamestown
    4.Reykjavík
    5.None of these
    Answer – 4.Reykjavík