Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 36

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from April Current Affairs 2017!!!

  1. Rashtriya Vayoshri Yojana was launched for ________________
    1.Pregnant women
    2.Student
    3.Women
    4.Senior Citizens
    5.None of these
    Answer – 4.Senior Citizens

  2. The headquarters of International Labour Organisation (ILO) is located in which country ?
    1.Switzerland
    2.France
    3.Russia
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 1.Switzerland

  3. The currency of West bank is
    1.Dollar
    2.Euro
    3.Shekel
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 3.Shekel

  4. The headoffice of South Asia Subregional Economic Cooperation(SASEC)
    1.China
    2.France
    3.Japan
    4.Philippines
    5.None of these
    Answer – 4.Philippines 

  5. RBI has celebrated its establishment day on which date ?
    1.April 1
    2.April 4
    3.April 10
    4.April 2
    5.None of these
    Answer – 1.April 1

  6. The Kundankulam Nuclear Power Plan is situated in which state ?
    1.Rajasthan
    2.Karnataka
    3.Tamil Nadu
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 3.Tamil Nadu

  7.  Under Pradhan Mantri MUDRA Yojana, Kishor covering loans above Rs 50,000 and up to
    1.Rs. 3 lakh
    2.Rs. 2 lakh
    3.Rs. 5 lakh
    4.Rs. 7 lakh
    5.None of these
    Answer – 3.Rs. 5 lakh

  8. The Chenani-Nashri All-weather road tunnel is in which NH road ?
    1.NH-44
    2.NH-30
    3.NH-28
    4.NH-52
    5.None of these
    Answer – 1.NH-44

  9. India’s first International Centre for Foot and Mouth Disease (ICFMD) is established at which city of India?
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Bhubaneswar
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 3.Bhubaneswar

  10. Grant Elliott from New Zealand associated with which sport ?
    1.Weightlifting
    2.Tennis
    3.Cricket
    4.Athlete
    5.None of these
    Answer – 3.Cricket

  11. World autism Awareness Day celebrated every year on ________
    1.April 1
    2.April 2
    3.April 5
    4.April 3
    5.None of these
    Answer – 2.April 2

  12. Swadesh Darshan scheme is related with which field ?
    1.Business
    2.Agriculture
    3.Education
    4.Tourism
    5.None of these
    Answer – 4.Tourism

  13. First bio-gas bus is inaugurated in which state ?
    1.West Bengal
    2.Jharkhand
    3.Gujarat
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 1.West Bengal

  14. The Forest Research Institute (FRI) is in ________________
    1.Kolkata, West Bengal
    2.Dehradun, Uttarakhand
    3.Pune, Maharashtra
    4.Surat, Gujarat
    5.None of these
    Answer – 2.Dehradun, Uttarakhand

  15. The world’s largest solar energy projects is being set up by which country ?
    1.Greece
    2.Dominica
    3.Cyprus
    4.Morocco
    5.None of these
    Answer – 4.Morocco

  16. Which country become the ‘First NATO member’ to launch cyber command unit ?
    1.Turkey
    2.Portugal
    3.Italy
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 4.Germany

  17. The World Travel and Tourism Council (WTTC) is a forum in
    1.Russia
    2.UAE
    3.UK
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 3.UK

  18. The Pradhan Mantri Ujjwala Yojana is a welfare scheme launched in which state by PM Modi ?
    1.Uttar Pradesh
    2.Gujarat
    3.Maharashtra
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer – 1.Uttar Pradesh

  19. The headquarters of IDBI bank is in
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Varanasi
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  20. What will be the second new denomination to be introduced in June?
    1.Rs.100
    2.Rs.500
    3.Rs.200
    4.Rs.2000
    5.None of these
    Answer – 3.Rs.200

  21. Berhampur Thakurani Yatra Festival is one of the famous festival of ______________
    1.Punjab
    2.J & K
    3.Meghalaya
    4.Odisha
    5.None of these
    Answer – 4.Odisha

  22. Technopark is the first technology park in India, which was in
    1.Kerala
    2.Karnataka
    3.Tamil Nadu
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 1.Kerala

  23. The FAME scheme is recently in news, FAME stands for
    1.Faster Adoption and Manufacture of Hybrid and Electronic vehicles
    2.Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles
    3.First Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles
    4.Faster Adoption and Manufacturing of High and Electronic devices
    5.None of these
    Answer – 2.Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles

  24. The capital city of Ecuador is __________
    1.Quito
    2.Tirana
    3.Valletta
    4.Oslo
    5.None of these
    Answer – 1.Quito

  25. The Inter-Parliamentary Union is situated in which city ?
    1.Geneva
    2.Paris
    3.Vienna
    4.New York
    5.None of these
    Answer – 1.Geneva