Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. The headquarters of Animal Welfare Board of India is located in
    1.Chennai
    2.Bengaluru
    3.New Delhi
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 1.Chennai

  2. In which year Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana was launched by PM Modi ?
    1.2013
    2.2014
    3.2015
    4.2016
    5.None of these
    Answer – 2.2014

  3. The tagline of Karnataka Bank is ________________
    1.Honors Your Trust
    2.Your Family Bank. Across India
    3.Together we can
    4.Prosperity for all
    5.None of these
    Answer – 2.Your Family Bank. Across India

  4. Barak missile is a type of
    1.Surface-to-Surface missile
    2.Air-to-air missile
    3.Surface-to-air missile
    4.Air-to-surface missile
    5.None of these
    Answer – 3.Surface-to-air missile

  5. Which year has set as the target year for ‘Housing For All mission’ ?
    1.2019
    2.2022
    3.2021
    4.2020
    5.None of these
    Answer – 2.2022

  6. Which city is known as diamond hub of India ?
    1.Panna
    2.Surat
    3.Ranchi
    4.Kollur
    5.None of these
    Answer – 2.Surat

  7. 2019 Special Olympics World Winter Games to be held in which country ?
    1.UAE
    2.Italy
    3.Australia
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 1.UAE

  8. Bangladesh separated from which part of India ?
    1.Jharkhand
    2.Punjab
    3.West Bengal
    4.J & K
    5.None of these
    Answer – 3.West Bengal

  9. Gilgit-Baltistan region belongs to which country ?
    1.India
    2.Nepal
    3.Afghanistan
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer – 4.Pakistan

  10. The head office of Vijaya Bank is located in ______________
    1.Kolkata
    2.Mumbai
    3.Bengaluru
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer – 3.Bengaluru

  11. The Bhadla Solar Park is located in which state of India ?
    1.West Bengal
    2.Uttarkhand
    3.Odisha
    4.Rajasthan
    5.None of these
    Answer – 4.Rajasthan

  12. Kala Ratan Award to recognize their excellence in which field ?
    1.Cinema
    2.Literature
    3.Sports
    4.Science
    5.None of these
    Answer – 1.Cinema

  13. The tennis player Rafel Nadal belongs to which country ?
    1.Switzerland
    2.Russia
    3.Italy
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 4.Spain

  14. World Theater day is observed on ___________
    1.March 23
    2.March 18
    3.March 24
    4.March 27
    5.None of these
    Answer – 4.March 27

  15. The India Rhino Vision 2020 aims to increase the total rhino population by which year ?
    1.2020
    2.2018
    3.2025
    4.2022
    5.None of these
    Answer – 1.2020

  16. Shivaji Memorial statue to be built in______________
    1.Gulf of Mannar
    2.Arabian Sea
    3.Indian Ocean
    4.Andaman Sea
    5.None of these
    Answer – 2.Arabian Sea

  17. What is VVPAT ?
    1.Vital Public Audit Tag
    2.Verifiable Power Audo Trail
    3.Value Paper Audit Tag
    4.Verifiable Paper Audit Trail
    5.None of these
    Answer – 4.Verifiable Paper Audit Trail

  18. John Hampshire is a former cricketer belongs to which country ?
    1.Australia
    2.England
    3.Zimbabwe
    4.New Zealand
    5.None of these
    Answer – 2.England

  19. Sankaram is one of the popular Buddhist heritage spot in
    1.Andhra Pradesh
    2.Bihar
    3.Telangana
    4.Uttara Pradesh
    5.None of these
    Answer – 1.Andhra Pradesh

  20. HPCA Stadium, is a picturesque cricket stadium located in ____________
    1.West Bengal
    2.Himachal Pradesh
    3.Maharashtra
    4.Chhattisgrah
    5.None of these
    Answer – 2.Himachal Pradesh

  21. The Ulsoor Lake is located in which state of India ?
    1.Karnataka
    2.J & K
    3.Bihar
    4.Haryana
    5.None of these
    Answer – 1.Karnataka

  22. Sukant Kadam is related with which sport ?
    1.Athlete
    2.Shooting
    3.Weighlifting
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 4.Badminton

  23. Temghar Dam is located in
    1.Karntaka
    2.Maharashtra
    3.Meghlaya
    4.Tamil Nadu
    5.None of these
    Answer –2.Maharashtra

  24. Shaun Tait is related with which sport ?
    1.Badminton
    2.Athelete
    3.Cricket
    4.Tennis
    5.None of these
    Answer – 3.Cricket

  25. 2017 World Hockey League to be hosted by which country ?
    1.India
    2.China
    3.Australia
    4.Japan
    5.None of these
    Answer -1.India