Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 34

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. The head office of Bandhan Bank is situated in
    1.Allahabad
    2.New Delhi
    3.Mumbai
    4.Kolkata
    5.None of these
    Answer – 4.Kolkata

  2. India’s longest road tunnel  Chenani-Nashri tunnel built in which state National Highway ?
    1.J & K
    2.Tamil Nadu
    3.Haryana
    4.Uttarakhand
    5.None of these
    Answer – 1.J & K

  3. The Headquarters of World Economic forum is in which country ?
    1.France
    2.USA
    3.Switzerland
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 3.Switzerland

  4. The city of Hajira is located in which state of India ?
    1.Jharkhand
    2.Meghalaya
    3.Maharashtra
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 4.Gujarat

  5. The mobile application ‘Mera iMobile’ has been launched by ____________
    1.ICICI Bank
    2.Indian Bank
    3.SBI
    4.Axis Bank
    5.None of these
    Answer – 1.ICICI Bank

  6. A Wireless network uses _________ rays to transmit or receive data
    1.Infrared
    2.Radio
    3.Microwave
    4.High Frequency
    5.None of these
    Answer – 2.Radio

  7. Which river is recognises as India’s first living entity ?
    1.Ganga
    2.Saraswati
    3.Indus
    4.Tapti
    5.None of these
    Answer – 1.Ganga

  8. What is PPIs ?
    1.Payment Protection Insurance
    2.Post-paid Payment Instruments
    3.Pre-paid Payment Instruments
    4.Pre-paid Payment Insurance
    5.None of these
    Answer – 3.Pre-paid Payment Instruments

  9. The Vikram Sarabhai Space Centre is located at which city ?
    1.Ahmedabad.
    2.Bangalore.
    3.Sriharikota
    4.Thiruvananthapuram.
    5.None of these
    Answer – 4.Thiruvananthapuram.

  10. The Vijay Hazare Trophy is related with which game ?
    1.Kabbadi
    2.Tennis
    3.Cricket
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 3.Cricket

  11. K T Irfan is associated with which sport  ?
    1.Athlete
    2.Crickter
    3.Shooter
    4.Swimmer
    5.None of these
    Answer – 1.Athlete

  12. 2017 International Day of Forest is observed on ———— March
    1.22nd
    2.21st
    3.20th
    4.24th
    5.None of these
    Answer – 2.21st

  13. What is the currency of Taiwan ?
    1.Peso
    2.Euro
    3.Dollar
    4.Lira
    5.None of these
    Answer – 3.Dollar

  14. VTB Bank is one of the leading universal banks of which country ?
    1.Russia
    2.England
    3.Italy
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 1.Russia

  15. The Government of India has sets target to triple nuclear power generation by
    1.2022
    2.2024
    3.2023
    4.2025
    5.None of these
    Answer – 2.2024

  16. The head office of International Solar Alliance is in  ___________
    1.India
    2.France
    3.China
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 1.India

  17. ______________ is the location of GRAPES-3 Telescope
    1.Ladakh
    2.Pune
    3.Chennai
    4.Ooty
    5.None of these
    Answer – 4.Ooty

  18. Ankur Mittal is a ____________
    1.Footballer
    2.Crickter
    3.Shooter
    4.Snooker
    5.None of these
    Answer – 3.Shooter

  19. Sangin is one of the city in which country ?
    1.Afghanistan
    2.Syria
    3.Iran
    4.Pakistan
    5.None of these
    Answer – 1.Afghanistan

  20. Which country has setup world’s first vertical gardens ?
    1.India
    2.China
    3.Australia
    4.Indonesia
    5.None of these
    Answer – 2.China

  21. The Bakshi Stadium is situated in _______________
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Srinagar
    4.Ranchi
    5.None of these
    Answer – 3.Srinagar

  22. World’s Largest Artificial Sun has been sets up by which country ?
    1.Germany
    2.China
    3.USA
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 1.Germany

  23. The Abel Prize is given every year to recognizes contributions in Mathematical science by which country ?
    1.Sweden
    2.Norway
    3.USA
    4.German
    5.None of these
    Answer – 2.Norway

  24. The Energy Architecture Performance Index is released by
    1.WEF
    2.UN
    3.UNEP
    4.WWF
    5.None of these
    Answer – 1.WEF

  25. The corpus of  Fund of Funds of Start-ups (FFS) is _________
    1.Rs.500 Crores
    2.Rs.1000 Crores
    3.Rs.100 Crores
    4.Rs. 10000 crores
    5.None of these
    Answer – 4.Rs. 10000 crores