Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 33

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. The Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration (LBSNAA) is in ___________
    1.Punjab
    2.Meghalaya
    3.Uttarakhand
    4.Rajasthan
    5.None of these
    Answer – 3.Uttarakhand

  2. Which of the following is the currency of Indonesia ?
    1.Taka
    2.Ngultrum
    3.Ruble
    4.Rupiah
    5.None of these
    Answer – 4.Rupiah

  3. India along with other South East Asian Region countries signed a ‘Call for Action’ to end TB by
    1.2030
    2.2025
    3.2029
    4.2020
    5.None of these
    Answer – 1.2030

  4. The headquarters of HDFC bank is located in
    1.Hyderabad
    2.New Delhi
    3.Mumbai
    4.Varanasi
    5.None of these
    Answer – 3.Mumbai

  5. _________________ is a Builders association of India 
    1.IREDI
    2.CREDAI
    3.IRDAI
    4.CRE-NC
    5.None of these
    Answer – 2.CREDAI

  6. The national body Bureau of Indian Standards (BIS) is working under which ministry ?
    1.Ministry Of Finance
    2.Ministry Of Corporate Affairs
    3.Ministry Of External Affairs
    4.Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution
    5.None of these
    Answer – 4.Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution

  7. The Changi Airport is in which country ?
    1.Singapore
    2.China
    3.Japan
    4.Germany
    5.None of these
    Answer – 1.Singapore

  8. The Falcon rocket is developed and operated by ____________
    1.NASA
    2.SpaceX
    3.JAXA
    4.RFSA
    5.None of these
    Answer – 2.SpaceX

  9. Police Station Sanjauli is located in which state of India ?
    1.J & K
    2.Andhra Pradesh
    3.Uttar Pradesh
    4.Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Himachal Pradesh

  10. The Capital city of Brazil is ______________
    1.Luanda
    2.Sofia
    3.Brasilia
    4.Brussels
    5.None of these
    Answer – 3.Brasilia

  11. The 2017 G20 Summit to be held in which country ?
    1.Russia
    2.Germany
    3.Italy
    4.China
    5.None of these
    Answer – 2.Germany

  12. The Whanganui River is in ____________
    1.Australia
    2.China
    3.USA
    4.New Zealand
    5.None of these
    Answer – 4.New Zealand

  13. The International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) is located in
    1.Beijing, China
    2.Vienna , Austria
    3.Washington D.C, USA
    4.Paris, France
    5.None of these
    Answer – 3.Washington D.C, USA

  14. ESAF Small Finance Bank launched its first branch in which city ?
    1.Thrissur
    2.Thiruvananthapuram
    3.Cochin
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer – 1.Thrissur

  15. The first plastic banknote has been launched in which country ?
    1.UK
    2.Thailand
    3.Britain
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 3.Britain

  16. What is ICAR ?
    1.Indian Committee of Agricultural Resource
    2.Indian Council of Agricultural Research
    3.Indian Committee of Agricultural Region
    4.International Council of Agricultural Revolution
    5.None of these
    Answer – 2.Indian Council of Agricultural Research

  17. Ashwin Sundar is associated with which game ?
    1.Cricket
    2.Tennis
    3.Racing
    4.Boxing
    5.None of these
    Answer – 3.Racing

  18. 2017 International Buddhist Conference held in
    1.Patna, Bihar
    2.Bodh Gaya, Bihar
    3.Pune, Uttarakhand
    4.Rajgir, Bihar
    5.None of these
    Answer – 4.Rajgir, Bihar

  19. _______________ is India’s first Made-In-India train
    1.Medha
    2.Vidarbha
    3.Dornado
    4.Mail
    5.None of these
    Answer – 1.Medha

  20. Mouda Super Thermal Power Station is situated in which state ?
    1.West Bengal
    2.Odisha
    3.Karntaka
    4.Maharashtra
    5.None of these
    Answer – 4.Maharashtra

  21. World sparrow day is observed on March ___________, 2017
    1.20
    2.21
    3.18
    4.22
    5.None of these
    Answer – 1.20

  22. The Indian Institute of Tropical Meteorology is located in which city ?
    1.Pune
    2.Mumbai
    3.Chennai
    4.New Delhi
    5.None of these
    Answer – 1.Pune

  23. SRCC Global Millennium Summit 2017 was held in1.Islamabad, Pakistan
    2.Rome, Italy
    3.London, UK
    4.Dubai, UAE
    5.None of these
    Answer – 4.Dubai, UAE

  24. Michael Clarke has launched his autobiography ‘ My Story’. He is a former international cricketer from which country ?
    1.Zimbabwe
    2.Australia
    3.New Zealand
    4.South Africa
    5.None of these
    Answer – 2.Australia

  25. A new spy satellite Radar 5 was launched by
    1.Japan
    2.USA
    3.China
    4.North Korea
    5.None of these
    Answer – 1.Japan