Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 32

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. ‘Europa Clipper’ Mission is related with which planet ?
    1.Jupiter
    2.Saturn
    3.Mars
    4.Venus
    5.None of these
    Answer – 1.Jupiter

  2. The HQ of Sashastra Seema Bal(SSB) is in
    1.Pune
    2.Kolkata
    3.New Delhi
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 3.New Delhi

  3. India’s first air-conditioned rail ambulance will be station at which city ?
    1.Kalyan
    2.Dombivli
    3.Mumbai
    4.Konkan
    5.None of these
    Answer – 1.Kalyan

  4. The head office of Yes Bank is located in ___________
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Varanasi
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  5. High Court Judges are appointed by whom ?
    1.Chief Justice of India
    2.Vice-President
    3.Prime Minister
    4.President
    5.None of these
    Answer – 4.President

  6. The Great Barrier Reef is the world’s largest coral reef system in which country ?
    1.USA
    2.Australia
    3.Netherland
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 2.Australia

  7. India’s latest FIFA ranking is ______in March 2017
    1.132
    2.123
    3.130
    4.121
    5.None of these
    Answer – 1.132

  8. F1 legend John Surtees belongs to which country ?
    1.Scotland
    2.Spain
    3.UK
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 3.UK

  9. Sansad Adarsh Gram Yojana is related with ____________
    1.Financial Inclusion
    2.Agriculture
    3.Rural Development
    4.Skill Development
    5.None of these
    Answer – 3.Rural Development

  10. Pakistan declared ____________as Genocide Day
    1.March 25
    2.March 24
    3.March 21
    4.March 20
    5.None of these
    Answer – 1.March 25

  11. The Intel Corporation headquarters situated in
    1.Netherland
    2.Japan
    3.China
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 4.USA

  12. The badminton player Lee Chong Wei related with which sport ?
    1.Russia
    2.Thailand
    3.Malaysia
    4.China
    5.None of these
    Answer – 3.Malaysia

  13. TIES stands for
    1.Tradition Infrastructure for Export Scheme
    2.Trade Infrastructure for Expand Service
    3.Trademark Information for Export Service
    4.Trade Infrastructure for Export Scheme
    5.None of these
    Answer – 4.Trade Infrastructure for Export Scheme

  14. The head office of International Social Security Association (ISSA) is in _________________
    1.Paris
    2.Geneva
    3.Vienna
    4.Washington DC
    5.None of these
    Answer – 2.Geneva

  15. Joanna Rowsell Shand is associated with
    1.Gymnastics
    2.Tennis
    3.Cycling
    4.Swimming
    5.None of these
    Answer – 3.Cycling

  16. What is the Motto of UAE based ICC ?
    1.Great Sport Great Spirit
    2.For the Game. For the World
    3.Simply the pioneers
    4.We are one people
    5.None of these
    Answer – 1.Great Sport Great Spirit

  17. Commonwealth Day is annually celebrated on __________of March.
    1.Second Monday
    2.Second Sunday
    3.Second Saturday
    4.Second Thursday
    5.None of these
    Answer – 1.Second Monday

  18. The headquarters of Court of Arbitration for Sport (CAS) is in
    1.USA
    2.United Kingdom
    3.Switzerland
    4.UAE
    5.None of these
    Answer – 3.Switzerland

  19. Which of the following is the currency of Argentina ?
    1.Franc
    2.Euro
    3.Dollar
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 4.Peso

  20. Rewa Ultra Mega Solar is a solar park to be formed in _____________
    1.Odisha
    2.West Bengal
    3.Karntaka
    4.Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Madhya Pradesh

  21. Vienna city is the capital city of __________
    1.Austria
    2.Belgium
    3.Australia
    4.Venezuela
    5.None of these
    Answer – 1.Austria

  22. The Banana Research Centre is to be formed in which state of India ?
    1.Kerala
    2.Bihar
    3.Maharshtra
    4.Jharkhand
    5.None of these
    Answer – 2.Bihar

  23. Mission Fingerling is related with which revolution?
    1.Brown Revolution
    2.Green Revolution
    3.Blue Revolution
    4.White Revolution
    5.None of these
    Answer – 3.Blue Revolution

  24. SSP Chawrasia is related with which sport ?
    1.Snooker
    2.Golfing
    3.Cricket
    4.Racing
    5.None of these
    Answer – 2.Golfing

  25. March 15 is observed as _______________
    1.World Consumer Rights Day
    2.Pi Day
    3.World Happiness Day
    4.World Heart Day
    Answer – 1.World Consumer Rights Day