Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 31

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. India’s Longest Cable Bridge Extradosed Bridge over which river ?
    1.Sabarmati
    2.Sutlej
    3.Yamuna
    4.Narmada
    5.None of these
    Answer – 4.Narmada

  2. Recently in News, term ‘3 H Mission’ is used, which includes
    1.Horticulture, Handicraft and Handlooms
    2.Horticulture, Handicraft and Hacking
    3.Hospitality, Handicraft and Helping
    4.Horticulture, Hospitality and Hijacking
    5.None of these
    Answer – 1.Horticulture, Handicraft and Handlooms

  3. The Headquarters of Indian-Ocean Rim Association is located in ________________
    1.Australia
    2.Mauritius
    3.Indonesia
    4.Sri Lanka
    5.None of these
    Answer – 2.Mauritius

  4. Maturity of Commercial Paper is minimum how many days from the date of issue ?
    1.30 days
    2.15 days
    3.7 days
    4.10 days
    5.1 year
    Answer – 3.7 days

  5. India’s first biometric-based payment system Aadhaar Pay” was launched by Which bank  ?
    1.Canara Bank
    2.Axis Bank
    3.HDFC Bank
    4.IDFC Bank
    5.None of these
    Answer – 4.IDFC Bank

  6. MIS was in News, M stands for ____________
    1.Money
    2.Management
    3.Marketing
    4.Managing
    5.None of these
    Answer – 2.Management

  7. Which is the richest cricket board in the world ?
    1.ECB
    2.CSA
    3.BCCI
    4.PCB
    5.None of these
    Answer – 3.BCCI

  8. The currency of Andorra is
    1.Euro
    2.Dollar
    3.Pound
    4.Franc
    5.None of these
    Answer – 1.Euro

  9. Sentinels is a family of satellites developed by which space agency ?
    1.CNSA
    2.JAXA
    3.NASA
    4.ESA
    5.None of these
    Answer – 4.ESA

  10. World Kidney day 2017 is observed on __________________
    1.March 8
    2.March 9
    3.March 7
    4.March 13
    5.None of these
    Answer – 2.March 9

  11. Kamaladevi Chattopadhya National Awards introduced to recognize women ________________
    1.Handloom weavers
    2.Handicraft artisans
    3.Social reformers
    4.Both 1 and 2
    5.None of these
    Answer – 4.Both 1 and 2

  12. Hawaii is the state in which country ?
    1.Australia
    2.USA
    3.UK
    4.South Korea
    5.None of the
    Answer – 2.USA

  13. ‘India by the Nile’ (IBN) is the cultural festival held annually in which country ?
    1.Egypt
    2.Italy
    3.England
    4.Europe
    5.None of these
    Answer – 1.Egypt

  14. Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) account holders will be offered _____________insurance cover for three years
    1.Rs.1 lakh
    2.Rs.2 lakh
    3.Rs.3 lakh
    4.Rs.2.5 lakh
    5.None of these
    Answer – 2.Rs.2 lakh

  15. The Mahatma Gandhi series of notes were issued in which year in India ?
    1.1985
    2.1960
    3.1993
    4.1996
    5.None of these
    Answer – 4.1996

  16. Bhadla solar park is located in which state ?
    1.Rajasthan
    2.Maharashtra
    3.Odisha
    4.Karnataka
    5.None of these
    Answer – 1.Rajasthan

  17. Saraswati Samman is related with  ______________
    1.Poems
    2.Novels
    3.Play
    4.Autobiography
    5.All of these
    Answer – 5.All of these

  18. INS Tillanchang, a Water Jet Fast Attack Craft (WJFAC) was commissioned at
    1.New Delhi
    2.Mumbai
    3.Karwar
    4.Visakapatnam
    5.None of these
    Answer – 3.Karwar

  19. India’s first unmanned lunar spacecraft, Chandrayaan-1 was launched in which year by ISRO ?
    1.2008
    2.2007
    3.2009
    4.2010
    5.None of these
    Answer – 1.2008

  20. Ronald Drever who passed away recently is associated with which waves ?
    1.Longitudinal wave
    2.Transverse wave
    3.Gravitational Waves
    4.Radio waves
    5.None of these
    Answer – 3.Gravitational Waves

  21. Who is the current leader of political party Bhartiya Janta Party(BJP) ?
    1.Narendra Modi
    2.Amit Shah
    3.Syama Prasad Mookerjee
    4.Atal Bihari Vajpayee
    5.None of these
    Answer – 2.Amit Shah

  22. The head office of  United Nations Environment Programme (UNEP) in ________
    1.Kenya
    2.USA
    3.France
    4.Austria
    5.None of these
    Answer – 1.Kenya

  23. Dr. Urjit Patel is the ___________Governor of the Reserve Bank of India (RBI).
    1.21
    2.24
    3.25
    4.26
    5.None of these
    Answer – 2.24

  24. KfW is a development bank of which country ?
    1.China
    2.USA
    3.Japan
    4.German
    5.None of these
    Answer – 4.German

  25.  NTPC has installed India’s largest floating Solar Photovoltaic (PV) Plant in
    1.Karnataka
    2.Maharashtra
    3.Kerala
    4.TamilNadu
    5.None of these
    Answer – 3.Kerala