Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 30

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. Palmyra is an ancient Semitic city in _______________
    1.Afghanistan
    2.Iraq
    3.Pakistan
    4.Iran
    5.Syria
    Answer – 5.Syria

  2. What is the currency of Sweden ?
    1.Manat
    2.Ruble
    3.Krona
    4.Franc
    5.None of these
    Answer – 3.Krona

  3. MAB Stands for  _________________________________
    1.Minimum Average Balance
    2.Monthly Average Balance
    3.Maximum Average Balance
    4.Maturity Access Balance
    5.None of these
    Answer – 2.Monthly Average Balance

  4. INTERPOL headquarters is located in
    1.Russia
    2.USA
    3.France
    4.UK
    5.None of these
    Answer – 3.France

  5. Tennis star Maria Sharapova from which country ?
    1.Russia
    2.England
    3.Spain
    4.Ukraine
    5.None of these
    Answer – 1.Russia

  6. Sri Venkateswara Airport is located in which city of Andhra Praesh ?
    1.Visakhapatnam
    2.Nellore
    3.Vijayawada
    4.Tirupati
    5.None of these
    Answer – 4.Tirupati

  7. The head office of Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) is placed in
    1.New Delhi
    2.Hyderabad
    3.Mumbai
    4.Allahabad
    5.None of these
    Answer – 2.Hyderabad

  8. The Moortidevi Award is presented annually to recognize ___________
    1.Dance
    2.Music
    3.Science
    4.Literature
    5.None of these
    Answer – 4.Literature

  9. Dr. Karni Singh Shooting Range is in
    1.New Delhi
    2.Pune
    3.Chennai
    4.Mumbai
    5.None of these
    Answer – 1.New Delhi

  10. Biju Patnaik  is the former Chief minister of which state of India ?
    1.Jharkhand
    2.Manipur
    3.Punjab
    4.Odisha
    5.None of these
    Answer – 4.Odisha

  11. Bhagoria Fest is a festival celebrated by the tribal people of _____________
    1.Aruanchal Pradesh
    2.Maharashtra
    3.Andhra Pradesh
    4.Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Madhya Pradesh

  12. __________________ is the capital city of Oman
    1.Muscat
    2.Dubai
    3.Bundar
    4.Suva
    5.None of these
    Answer – 1.Muscat

  13. The currency of Myanmar is ________________
    1.Pound
    2.Euro
    3.Burmese kyat
    4.Sterling
    5.None of these
    Answer – 3.Burmese kyat

  14. The tagline of HDFC Bank is
    1.World’s Local Bank
    2.We Understand Your World
    3.Banking for all
    4.One Family One Bank
    5.None of these
    Answer – 2.We Understand Your World

  15. Vaikom Vijayalakshmi is related with which field ?
    1.Singing
    2.Dancing
    3.Sports
    4.Acting
    5.None of these
    Answer – 1.Singing

  16. The ‘Grand Old Lady’, INS Viraat was decommissioned in which city ?
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Visakhapatnam
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer – 1.Mumbai

  17. Wildlife Institute of India is located in ___________
    1.Nagpur
    2.Dehradun
    3.Bhopal
    4.Indore
    5.None of these
    Answer – 2.Dehradun

  18. The professional tennis player Rafael Nadal belongs to which country ?
    1.Australia
    2.Colombia
    3.France
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 4.Spain

  19. Who is the father of modern transplantation ?
    1.Dr.Joesph Lister
    2.Dr. John Hunter
    3.Dr.Christiaan Barnard
    4.Dr.Thomas Starzl
    5.None of these
    Answer – 4.Dr.Thomas Starzl

  20. The capital city of Portugal is ______________
    1.Warsaw
    2.Lisbon
    3.Kigali
    4.Zagreb
    5.None of these
    Answer – 2.Lisbon

  21. The military exercise ‘Surya Kiran’ between India and_______________
    1.Myanmar
    2.Russia
    3.China
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 4.Nepal

  22. Habbi is the smart tribal village in which state ?
    1.Odisha
    2.Uttarakhand
    3.J & K
    4.Himachal Pradesh
    5.West Bengal
    Answer – 3.J & K

  23. Which is the biggest bank in the world ?
    1.Deutsche Bank
    2.Industrial and Commercial Bank of China
    3.Bank of America
    4.JP Morgan Chase & Co.
    5.None of these
    Answer – 2.Industrial and Commercial Bank of China

  24. Fitch is the credit rating agency in _____________
    1.Europe
    2.UK
    3.USA
    4.China
    5.India
    Answer – 3.USA

  25. The Hubble Space Telescope is a large telescope in space. It is launched by
    1.NASA
    2.ISRO
    3.JAXA
    4.CNSA
    5.All of these
    Answer – 1.NASA