Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have given below some important wildlife sanctuaries,national Parks in India and click here to read more Wildlife Sanctuaries in India.

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Madhav National Park is situated in_______.
    1. MadhyaPradesh
    2. Assam
    3. Sikkim
    4. Nagaland
    5. None of these
    Answer – 1. MadhyaPradesh

  2. Bhagwan Mahavir Wildlife Sanctuary is located in__________.
    1. Uttar Pradesh
    2. Chhatisgarh
    3. Andaman and Nicobar
    4. Maharashtra
    5. Goa
    Answer – 5. Goa

  3. Dandeli Wildlife Sanctuary is located in Karnataka ___________.
    1. Nagaland
    2. Kerala
    3. Jammu and Kashmir
    4. Maharashtra
    5. None of these
    Answer – None of these , correct answer – Karnataka

  4. Silent Valley National Park is located in _________.
    1. MadhyaPradesh
    2. Rajasthan
    3. Kerala
    4. West Bengal
    5. None of these
    Answer – 3. Kerala

  5. Wandur National Park/ Mahatama Gandhi Marine National Park is located in ______________.
    1. Pondicherry
    2. Tamil Nadu
    3. Andaman and Nicobar
    4. Jammu and Kashmir
    5. None of these
    Answer – 3. Andaman and Nicobar

  6. Tadoba Andhari Tiger Reserve is situated in_________.
    1. Pondicherry
    2. Uttar Pradesh
    3. Andaman and Nicobar
    4. Maharashtra
    5. Goa
    Answer – 4.Maharashtra

  7. Jaldapara National Park and Gorumara National Park are located in ____________.
    1. MadhyaPradesh
    2. Assam
    3. Kerala
    4. West Bengal
    5. None of these
    Answer – 4. West Bengal

  8. Dudhwa National Park is situated in _________.
    1. Arunachala Pradesh
    2. Uttar Pradesh
    3. Odisha
    4. Tamilnadu
    5. MadhyaPradesh
    Answer – 2. Uttar Pradesh

  9. Sariska National Park is located in __________.
    1. MadhyaPradesh
    2. Rajasthan
    3. Kerala
    4. West Bengal
    5. None of these
    Answer – 2. Rajasthan

  10. Hemis National Park is situated in _______.
    1. Assam
    2. Jammu and Kashmir
    3. Kerala
    4. Gujarat
    5. None of these
    Answer – 2. Jammu and Kashmir