Static GK Quiz : Important Wildlife Sanctuaries & National Parks – 1

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have given below some important wildlife sanctuaries,national Parks in India and click here to read more Wildlife Sanctuaries in India.

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Indravati National Park belongs to which state?
    1. Goa
    2. Chhatisgarh
    3. Karnataka
    4. Maharashtra
    5. Uttar Pradesh
    Answer
    Answer – 2. Chhatisgarh
  2. Nagarhole National Park and Kudremukh National Park are situated in ____________.
    1. Karnataka
    2. Uttarakhand
    3. Odisha
    4. Tamilnadu
    5. MadhyaPradesh
    Answer
    Answer – 1. Karnataka
  3. Keoladeo Ghana National Park and Ranthambore National Park are situated in which state?
    1. Odisha
    2. Assam
    3. Uttar Pradesh
    4. Manipur
    5. Rajasthan
    Answer
    Answer – 5. Rajasthan
  4. Guindy National Park is situated in ______.
    1. Andhra Pradesh
    2. Meghalaya
    3. Odisha
    4. Tamilnadu
    5. Sikkim
    Answer
    Answer – 4. Tamilnadu
  5. Rajaji National Park and Corbett National Park are located in ____________.
    1. Uttarakhand
    2. Assam
    3. Sikkim
    4. Nagaland
    5. Jharkhand
    Answer
    Answer – 1. Uttarakhand
  6. Similipal National Park and Chilka Wildlife Sanctuary are situated in ____________.
    1. Arunachala Pradesh
    2. Uttarakhand
    3. Odisha
    4. Tamilnadu
    5. MadhyaPradesh
    Answer
    Answer – 3. Odisha
  7. Khanghendzonga National Park is located in _________.
    1. Andhra Pradesh
    2. Uttarakhand
    3. Odisha
    4. Uttar Pradesh
    5. Sikkim
    Answer
    Answer – 5.Sikkim
  8. Nokrek National Park and Balpakram National Park are located in ________ state.
    1. Nagaland
    2. Meghalaya
    3. Odisha
    4. Manipur
    5. Sikkim
    Answer
    Answer – 2. Meghalaya
  9. Namdapha National Park is situated in _______.
    1. Arunachala Pradesh
    2. Uttarakhand
    3. Odisha
    4. Tamilnadu
    5. MadhyaPradesh
    Answer
    Answer – 1. Arunachala Pradesh
  10. Hazaribagh National Park and Betla National Park are located in ________.
    1. Manipur
    2. Assam
    3. Sikkim
    4. Nagaland
    5. Jharkhand
    Answer
    Answer – 5. Jharkhand