Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. On which river is the Bhakhra Nangal Project located?
    1.Pawana
    2.Chambal
    3.Sutlej
    4.Damodar
    5.None of these
    Answer: 3.Sutlej

  2. The Krishna Project constructed on Krishna river is in which state?
    1.Karnataka
    2.Andhra Pradesh
    3.Telangana
    4.Tamil Nadu
    5.None of these
    Answer: 1.Karnataka

  3. Which state houses the Tehri Dam Project constructed on Bhagirathi river?
    1.Jammu & Kashmir
    2.Madhya Pradesh
    3.Uttarakhand
    4.Jharkhand
    5.None of these
    Answer: 3.Uttarakhand

  4. On which river is Uri Power Project constructed?
    1.Tungbhadra
    2.Tapti
    3.Penanga
    4.Jhelum
    5.None of these
    Answer: 4.Jhelum

  5. On which river is the Sardar Sarovar Project present?
    1.Rihand
    2.Chenab
    3.Narmada
    4.Sutlej
    5.None of these
    Answer: 3.Narmada

  6. The Mandi Project on Vyas river is located in which state?
    1.Karnataka
    2.Himachal Pradesh
    3.Uttar Pradesh
    4.Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer: 2.Himachal Pradesh

  7. Nagarjuna Sagar Project has been constructed on which river?
    1.Hasdeo Bango
    2.Muchkund
    3.Krishna
    4.Koradi
    5.None of these
    Answer: 3.Krishna

  8. Mahanadi Delta Project on Mahanadi river is in which state?
    1.Uttar Pradesh
    2.Odisha
    3.Karnataka
    4.Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer: 2.Odisha

  9. Dulhasti Project on Chenab River is in which state?
    1.Maharashtra
    2.Rajasthan
    3.Jharkhand
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer: 5.None of these; it is in Jammu & Kashmir

  10. Hirakud Project has been constructed on which river?
    1.Hansdev
    2.Ghatprabha
    3.Mahanadi
    4.Periyar
    5.None of these
    Answer: 3.Mahanadi

  11. Idduki Project is present on which river?
    1.Ghatprabha
    2.Mahanadi
    3.Periyar
    4.Satlaj
    5.None of these
    Answer: 3.Periyar

  12. Find the incorrect pair?
    1.Sarhind Project – Sutlej River
    2.Tilaiya Project – Barakar River
    3.Ukai Project – Jhelum River
    4.Jayakwadi Project – Godawari River
    5.None of these
    Answer: 3.Ukai Project – Jhelum River; Ukai Project is on Tapti River

  13. Ranjeet Sagar Project is on which river?
    1.Chambal
    2.Ravi
    3.Rihand
    4.Chenab
    5.None of these
    Answer: 2.Ravi

  14. Matatila Project has been constructed on which river?
    1.Malprabha
    2.Vyas
    3.Betwa
    4.Mayurakshi
    5.None of these
    Answer: 3.Betwa

  15. Shivasamudram project is present on which river?
    1.Kaveri
    2.Chenab
    3.Tawa
    4.Bhagirathi
    5.None of these
    Answer: 1.Kaveri