Current Affairs PDF Sales

Static Gk quiz: Nickname of Indian cities

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Which city is called the City of Pearls?
    1.Lucknow
    2.Ahmedabad
    3.Chennai
    4.Hyderabad
    5.None of these
    Answer : 4.Hyderabad

  2. Which city is called the Cultural City?
    1.Hyderabad
    2.Mumbai
    3.Nagpur
    4.Rajahmundry
    5.None of these
    Answer : 4.Rajahmundry

  3. Which city is named the Ryal City?
    1.New Delhi
    2.Lucknow
    3.Madurai
    4.Patiala
    5.None of these
    Answer : 4.Patiala

  4. Which of the following is the City of Diamonds?
    1.Surat
    2.Ahmedabad
    3.Jaipur
    4.Palanpur
    5.None of these
    Answer : 4.Palanpur

  5. Which of the following is called the City of Weavers?
    1.Coimbatore
    2.Surat
    3.Kanpur
    4.Ahmedabad
    5.None of these
    Answer : 5.None of these; it is Panipat

  6. Which of the following is the City of Temples?
    1.Varanasi
    2.Allahabad
    3.Jaipur
    4.Raipur
    5.None of these
    Answer : 1.Varanasi

  7. Which of the following is called the Leather City?
    1.Mumbai
    2.Kolkata
    3.Shimla
    4.Kanpur
    5.None of these
    Answer : 4.Kanpur

  8. Which city is called the City of Orange?
    1.Ranchi
    2.Bhopal
    3.Secunderabad
    4.Nagpur
    5.None of these
    Answer : 4.Nagpur

  9. Which of the following is called the Egg City?
    1.Salem
    2.Chandigarh
    3.Namakkal
    4.Kochi
    5.None of these
    Answer : 3.Namakkal

  10. Which of the following is the Leather City of South India?
    1.Salem
    2.Vaniyambadi
    3.Namakkal
    4.Kochi
    5.None of these
    Answer : 2.Vaniyambadi

  11. Which of the following is the City of Festivals?
    1.New Delhi
    2.Lucknow
    3.Madurai
    4.Patiala
    5.None of these
    Answer : 3.Madurai

  12. Which city is called the Queen of Arabian Sea?
    1.Thiruvananthapuram
    2.Calicut
    3.Kochi
    4.Chennai
    5.None of these
    Answer : 3.Kochi

  13. Find the incorrect pair?
    1.Mumbai – Grape City
    2.Pune – Deccan Queen
    3.Nagpur – City of Orange
    4.Kolhapur – City of Wrestlers
    5.None of these
    Answer : 1.Mumbai – Grape City; Nasik is the Grape City

  14. Find the incorrect pair?
    1.Alappuzha – Venice of the East
    2.Trivandrum – City of Statues
    3.Hyderabad – Garden of Spices
    4.Kolkata – City of Castles
    5.None of these
    Answer : 3.Hyderabad – Garden of Spices; Kochi is the Garden of Spices

  15. Find the incorrect pair?
    1.Guwahati – City of Eastern Astrology
    2.Shillong – Scotland of the East
    3.Kolkata – City of Rallies
    4.Noida – IT Capital of NCR
    5.None of these
    Answer : 3.Kolkata – City of Rallies; New Delhi is the City of Rallies