Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz: Lakes in India

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Which is the largest artificial lake in Asia?
    1.Wular Lake, Kashmir
    2.Upper lake, Madhya Pradesh
    3.Chika lake, Orissa
    4.Vembanad, Kerala
    5.None of these
    Answer: 2.Upper lake, Madhya Pradesh

  2. Which is the largest fresh water lake in Asia & India?
    1.Wular Lake, Kashmir
    2.Kolleru Lake, Andhra Pradesh
    3.Chika lake, Orissa
    4.Vembanad, Kerala
    5.None of these
    Answer: 1.Wular Lake, Kashmir

  3. Which is the largest saline water lake in India?
    1.Kanwar Lake, Bihar
    2.Chandubi Lake, Assam
    3.Chika lake, Orissa
    4.Vembanad, Kerala
    5.None of these
    Answer: 3.Chika lake, Orissa

  4. Which is the longest lake in India?
    1.Vembanad, Kerala
    2.Manimahesh Lake, Himachal Pradesh
    3.Badkhal Lake, Haryana
    4.Lake, Jammu and Kashmir
    5.None of these
    Answer: 1.Vembanad, Kerala

  5. Which is the highest lake in India?
    1.Cholamu Lake, Sikkim
    2.Lakhota Lake, Gujarat
    3.Thol Lake, Gujarat
    4.Brighu Lake, Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer: 1.Cholamu Lake, Sikkim

  6. Where is Rabindra Sarobar lake situated?
    1.Sikkim
    2.Meghalaya
    3.Madhya Pradesh
    4.West Bengal
    5.None of these
    Answer: 4.West Bengal

  7. Which states houses the Chembarambakkam Lake?
    1.Kerala
    2.Karnataka
    3.Telangana
    4.Tamil Nadu
    5.None of these
    Answer: 4.Tamil Nadu

  8. Where is Lake Tsongmo situated?
    1.Sikkim
    2.Himachal Pradesh
    3.Punjab
    4.Delhi
    5.None of these
    Answer: 1.Sikkim

  9. Where is Loktak Lake located?
    1.Mizoram
    2.Manipur
    3.Chhattisgarh
    4.Andhra Pradesh
    5.None of these
    Answer: 2.Manipur

  10. Which is the following lakes is present in Meghalaya?
    1.Talao Pali
    2.Upvan Lake
    3.Venna Lake
    4.Umiam Lake
    5.None of these
    Answer: 4.Umiam Lake

  11. Which of the following lakes is present in Madhya Pradesh?
    1.Shahpura lake
    2.Gorewada Lake
    3.Khindsi Lake
    4.Lonar Lake
    5.None of these
    Answer: 1.Shahpura lake

  12. Which of the following lakes is situated in Tamil Nadu?
    1.Veeranam Lake
    2.Amakhera Lake
    3.Barua Sagar Tal
    4.Belasagar Lake
    5.None of these
    Answer: 1.Veeranam Lake

  13. Ropar Lake is present in which state?
    1.Punjab
    2.Haryana
    3.Uttar Pradesh
    4.Arunachal Pradesh
    5.None of these
    Answer: 1.Punjab

  14. Which lake is not present in Odisha?
    1.Tam Dil
    2.Anshupa Lake
    3.Chilika Lake
    4.Kanjia lake
    5.None of these
    Answer: 1.Tam Dil – Mizoram

  15. Paravur Kayal lake is in which state?
    1.Karnataka
    2.Goa
    3.Gujarat
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer: 4.Kerala